ADO'20 verliest ongelukkig in Oss.

20 april 2019 22:00

Wanneer er een glaszuiver doelpunt wordt afgekeurd, wanneer je een onterechte penalty tegen krijgt en wanneer je de penalty die in jouw voordeel wordt gegeven niet verzilvert, dan kun je met recht spreken van een ongelukkig verlies. En dat O.S.S.’20 in de 87ste minuut er nog 2-0 van maakt, is extra zuur.

ADO’20 mag in dit prachtige Paasweekend twee keer aan de bak. En dan zijn het ook nog twee uitwedstrijden; eentje in Oss en eentje in Echt. Dat is goed voor een slordige 700 bus-kilometers. Op Paaszaterdag dus de wedstrijd in Oss tegen voetbalvereniging Oefening Staalt Spieren. Daar aangekomen blijkt het hoofdveld van natuurgras te zijn. Op zich niks mis mee natuurlijk, maar bij een nader onderzoek blijkt de ondergrond keihard te zijn. De verklaring is dat de Gemeente heeft verboden dat het veld wordt gesproeid. Iets met de hoogte van het grondwaterpeil of zoiets. Bij O.S.S. begrijpen ze er ook niets van.

Nadat scheidsrechter Eric Thijs de wedstrijd in gang zet, blijkt dat combinatievoetbal op deze mat bijna niet mogelijk is. Beide ploegen kiezen logischerwijze voor de lange bal waardoor het spel snel op en neer golft. De eerste kansen zijn voor de Ossenaren. Er wordt in de 11eminuut gescoord maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.  Nog geen minuut later ontstaat er een enorme kans voor de linkerspits Peltzer, maar de ADO-doelman Van der Wijst grijpt goed in.

Mats van der Wijst: goede reddingen

In de 22eminuut scoort ADO uit een corner een glaszuiver doelpunt. Om onduidelijke redenen keurt Thijs het doelpunt af. De corner wordt door Rijnink doorgekopt, de keeper zit volledig mis en bal vliegt over de lijn. Na afloop van de wedstrijd verklaart de referee dat de keeper werd gehinderd, maar kennelijk is de man in het zwart de enige die dit heeft geconstateerd. Veel kansen zijn er in de eerste helft verder niet, of het moet de kopbal van Allahdad zijn. De inzet gaat over het doel van Van der Leest en dat geldt ook voor de inzet van Mazreku, die verder in het spel niet voorkomt.

Ruben Doesburg: weer terug in de basis en speelt een prima wedstrijd

De tweede helft is amper op gang wanneer Thijs de bal op de stip legt. De linkerspits Peltzer omspeelt Doesburg en Rijnink ruimt via een sliding op. De bal zou hierbij tegen zijn hand zijn aangekomen, dus penalty. Een zeer discutabele beslissing, want het is sowieso geen bewuste handsbal maar ‘aangeschoten’ terwijl er geen O.S.S.-speler in de buurt is. Maar ondanks alle protesten gaat de bal op de stip. De Groot benut dit buitenkansje en laat Van der Wijst kansloos.

Jesper de Vré; geen doelpunt

ADO zet meer druk naar voren en probeert de gelijkmaker te forceren. Een harde overtreding op De Vré wordt niet beoordeeld als een strafschop, maar een licht duwtje op Allahdad wel. ADO krijgt een zeer makkelijk gegeven penalty mee en tegen zo’n presentje zeg je geen nee. Aanvoerder Rijnink belast zich met dit klusje. Normaal gesproken is dat een zekerheidje. En de elfmeter is niet eens slecht ingeschoten maar de Ossense doelman kiest de goede hoek en ranselt de bal uit de goal.  Kans verkeken.

Donny Rijnink; mist penalty

Drie minuten later speelt Van der Leest opnieuw een hoofdrol. Met een uiterste krachtsinspanning tikt hij de inzet van de Vré uit zijn goal en in 84eminuut herhaalt hij dit kunststukje op een harde inzet van invaller Daniels. Achterin wordt er inmiddels één-tegen-één gespeeld en Schuffelen, kopsterk als hij is, komt in de spits te spelen naast De Vré. Nijman en Daniels moeten voor de aanvoer zorgen.

Luc Schuffelen; kopsterk

Vlak voor tijd countert O.S.S. zich naar de 2-0. De aanval loopt over de rechterflank waarbij Zonnenberg de bal voorgeeft op de linkerspits Peltzer. Deze controleert de bal en knalt hem onhoudbaar achter Van der Wijst. Wedstrijd gespeeld.

De conclusie: een ongelukkig verlies tegen leeftijdgenoot O.S.S. ADO blijft op de zevende plaats staan, maar de weg omhoog is inmiddels afgesneden. Aanstaande maandag de verste uitwedstrijd van het seizoen. Tegenstander is E.V.V. waarvan ADO onlangs op De Vlotter nog met 2-1 wist te winnen.

Opstellingen:

: Rick van der Leest, Joep Engelen, Ferdy van den Berg, Luuk van Dijk (66’ Luuk Geerts), Tony de Groot, Tom Pijnenburg, Bob van Lith (74’ Stan van Dolleweerd), Bob Zonnenberg, Jos Peltzer, Sofian el Kaddouri en Teun van Grunsven (55’ Joep van de Rande).

: Mats van der Wijst, Ruben Doesburg, Donny Rijnink, Luc Schuffelen, Marvin Boom, Bas Vellema, Ted Amson, Sead Mazreku (82’ Nigel Daniels), Raymond de Waard (72’ Sam Nijman), Jesper de Vré en Meraj Allahdad.

Scheidsrechter Eric Thijs  geeft geel aan De Groot (O.S.S.’20) en Rijnink, Doesburg en Daniels  (ADO’20).