De vrijwilligster van de maand september

30 september 2019 19:30


Het viel niet mee om Jojanneke Bron, de vrijwilligster van de maand september, te verrassen. Zaterdagochtend ging ik om 9.30 uur naar De Vlotter, want ik dacht een leuke foto te maken met de voetballertjes van ADO’20 O8, van wie Jojanneke de coördinatrice is.

Maar helaas, ik trof haar daar niet. Toen ik haar belde, gaf ze aan dat ze op haar werk zat en dat ze tussen 13.00 - 14.00 uur op De Vlotter kon zijn. Ik dacht eigenlijk wel meteen:”Hé, een jong gezin, een baan en vrijwilligster bij de vereniging ADO'20!”
Jojanneke vindt het belangrijk om een rol als vrijwilligster te vervullen en omdat zij ADO'20 een mooie en leuke vereniging vindt, doet ze het met plezier. Een bijdrage leveren om samen met de ouders de kinderen bij het voetbal op te voeden en plezier te geven, dat is waar ze voor staat. Ze is het ook roerend eens met de laatste zin van haar voorganger Paul Kruijver: een vereniging zoals ADO'20 kan alleen maar bestaan dankzij de vele vrijwilligers en dat je als lid/persoon begrip moet hebben dat bij alles wat er gebeurt je altijd met vrijwilligers te maken hebt. Jojanneke wil ook graag onderdelen binnen de club verbeteren, wel vanuit een situatie waarbij het gaat met respect voor elkaar en voor de bestaande situatie.
Zij is nu twee jaar vrijwilligster en vind het zaterdags langs de lijn staan nog steeds een hoogtepunt. Heerlijk de kinderen van zo'n 8 jaar te zien die allemaal hun uiterste best doen. De Open Dag die in juni op De Vlotter werd gehouden vond ze echt een fantastische happening. De vele vrijwilligers die de dag mogelijk maakten, maar ook de support en belangstelling van iedereen vond ze prachtig om te ervaren.
Over wat er beter zou kunnen is ze ook heel duidelijk:“De houding en instelling van sommige mensen kan en moet beter. ADO'20 is een familievereniging, of je nu recreatief of prestatief bent ingesteld! De vele vrijwilligers proberen met elkaar alles zo goed mogelijk te organiseren. Ben je het ergens niet mee eens, maak het bespreekbaar, maar ga niet zeuren en neem geen negatieve houding aan. Het is gewoon leuk bij ADO'20, het is een mooie vereniging en laten we het zo houden! Ik nodig daarom mensen vaak uit om met hun idee naar voren te komen en het verder met de overige vrijwilligers uit te werken”, aldus een ambitieuze vrijwilligster van de maand.
Uiteindelijk is het ook nog een leuke foto geworden!
Jojanneke krijgt de bloemen van R&R Flowers en de lunchbon van Van Ruysdael aangeboden door twee medewerkwerksters van het wedstrijdsecretariaat.
Het mag duidelijk zijn: voetbal is allang geen mannenwereld meer!


Jos Beerse, voorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!