De vrijwilliger van de maand januari

31 januari 2020 13:00


Mitchel Umans, de vrijwilliger van de maand december, heeft er goed over nagedacht met als resultaat het naar voren schuiven van Sonja den Dunnen als zijn opvolgster: vrijwilligster van de maand januari

De eerste woorden van Sonja waren: “Oh god, heb ik dit?” want Sonja houdt er helemaal niet van om in de belangstelling te staan. Sonja is een noeste werker en is vier ochtenden, de zaterdag en om de week de zondag op De Vlotter te vinden.
Toen Sonja verkering met Kees kreeg, ging ze automatisch in de kantine meehelpen. In het begin, en dat is circa 35 jaar terug, stond ze samen met haar zuster achter de bar. Met een onderbreking van de zwangerschapsperiode van Rick en Sabrina heeft ze altijd in de kantine en keuken meegeholpen. Op dit moment voelt zij zich het meeste thuis in de keuken.
Hoogtepunt vond ze wel het kampioenschap van het team waar Rick in speelde, maar ook de internationale toernooien, de klaverjasavonden en vroeger de feesten in de kantine vond zij altijd heel erg leuk. Met de toernooien, de wedstrijden van het eerste, de vele senioren teams en het carnaval met de prins en het narretje was het vroeger wel drukker. Op zich vond Sonja dat geen enkel probleem en eigenlijk best wel leuk.
Ook bij Sonja was de eerste opmerking op de vraag wat er binnen de club verbeterd kan worden: de communicatie, maar voegde er ook snel aan toe: “Meer hulp in de keuken op de zaterdagmiddagen zou ook bijzonder welkom zijn”. Ze vindt bovendien dat de vrijwilligers nog meer gewaardeerd (in het zonnetje gezet) mogen worden en daar ben ik het roerend mee eens.
Sonja sprak de wens en hoop uit dat alle activiteiten, die dit jaar vanwege het 100 jarig bestaan gaan plaats vinden, goed geregeld worden en dat ze gezellig mogen verlopen.
Haar laatste verzoek luidde: “Maak het niet te lang, graag een kort verhaaltje!” Dus stop ik
er nu maar mee. Echter wel na van haar nog gehoord te hebben wie zij wenst aan te dragen als de vrijwilliger voor de volgende maand. Wie dat is, leest u eind februari.

Groet,
Jos Beerse, voorzitter

De Vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!