20 mei 2022 9:00

Afgelopen dinsdagavond is ADO'20 MO15-2 kampioen geworden.

In het bijzijn van vele supporters werd Westzaan MO15-2 met 5-2 verslagen!

Wedstrijdverslag

Op dinsdagavond 17 mei 19:00 stond voor ADO ‘20 MO15-2 de inhaalwedstrijd tegen Westzaan op het programma. Bij winst zijn de meiden uit Heemskerk kampioen; anders wordt het nog spannend met directe belagers Jong Holland, Duinrand Schoorl en KSV.

De wit-blauwe heldinnen beginnen de wedstrijd wat onwennig en de kansen gaan op en neer. Na de eerste afgekeurde goal (buitenspel) duurde het niet lang tot er werd gescoord. Tamar rondde uit een corner goed af door strak in de kruising te schieten. 1-0
Jaelynn was de vrije speler aan de linkerkant die steeds gezocht werd, dat loonde 2-0 na een mooie pass van Zoë. Het antwoord kwam snel daarna; binnen een kwartier was de stand al 2-1. Verdedigend werd er sterk opgetreden door Sara en Ava. Toch kwam Westzaan, met een bal op de lat en een vrije kans, dicht bij de gelijkmaker.

0In de tweede helft bleef het overwicht voor de superezelinnen. Maar de kansen bleven uit. Uit een inworp weet de snelle Wende de vrijstaande Nerea te vinden die de bal keihard het doel in schiet: 3-1 De 4-1 valt uit het niets; na een foutje van de keeper wordt de bal door Floor van afstand in het nog lege doel geschoten.
Na een steekpass van Ilse komt de bal voor de voeten van Anouk die de 5-1 maakt. Het wordt nog 5-2 uit een corner vlak voor tijd. In de slotfase komt een bal van Anouk op de lat. En in de laatste minuut pakt Luna de bal van een tegenstander, loopt richting het doel, maar wordt verrast door een verdediger. De eindstand bleef 5-2 het kampioenschap is binnen voor de wit-blauwe heldinnen!
Dit werd gevierd met bloemen en (kinder) champagne.