ADO’20 gaat gewoon door en verslaat nu TOGB!

5 oktober 2022 23:30


Daar waar de achtervolgers (VVSB en HSC’21) punten laten liggen gaat ADO’20 “gewoon” door met het binnenhalen van de punten. Zo werd ook TOGB na een wedstrijd met een paar hindernissen uiteindelijk nog met een ruime 4-2 overwinning aan de zegekar gebonden.

Verslaggeving_Lou.jpg

Een midweekse wedstrijd, windkracht 7 en fikse regenbuien, voorwaar geen ideale ingrediënten voor een aantrekkelijk potje voetbal. Het is dat de Heemskerkers over een meer dan grote tribune beschikken, anders zou het voor  aanwezige publiek geen pretje geweest zijn om 2 x 45 minuten het duel onder die weersomstandigheden te moeten volgen. Het deerde echter de ADO’20-supporters nog het minst, want het team van trainer Roy van der Mije opende sprankelend en binnen 10 minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. In de 6e min. belandde een voorzet van de linkerkant, opgezet door Feyo Glim, bij de de 2e paal, de vrijstaande Maurizio Brenna maakte geen fout en bracht beheerst de 1-0 voorsprong op het scorebord. Die stand werd in de 9e min. zelfs verdubbeld. Deze keer was Maurizio de aangever en kon Jan-Willem Tesselaar op het randje van buitenspel doorgaan en de 2-0 scoren.

2-0.jpg
© Foto Ron Pichel
Er was zelfs in de 16e min. nog de kans op 3-0. Ruben Doesburg ging er als vanouds als een turbo op rechts vandoor, zijn voorzet was echter net iets zacht op de inkomende Milan Zonneveld, zodat de ADO’20-spits net naast schoot.
Daarna bleef ADO’20 veelal in balbezit, maar sloop er hier en daar wat gemakzucht en slordigheid in het Heemskerkse spel. Het strijdvaardige TOGB maakte daarvan dankbaar gebruik, want in de 31e min. werd een afgeslagen aanval door Anthony Slierendrecht kundig achter doelman Mike Grim geschoten.
ADO aarzelde geen moment en pakte de draad snel weer op. Bij een snelle actie op de rand van de 16 m. werd Maurizio Brenna onreglementair ten val gebracht.  De toegekende vrije trap van Daan Boerlage werd knap door  keeper Moreno Zwarteveld onschadelijk gemaakt en uit de daarop volgende, snel uitgevoerde counter was het wederom Anthony Slierendrecht die met een beauty in de kruising Mike Grim voor de tweede keer kansloos liet (2-2).
De ploeg uit Berkel en Rodenrijs kreeg daardoor meer vertrouwen en even leek het erop dat het een echte wedstrijd zou worden. 
Een wonderbaarlijk doelpunt van Ruben Doesburg in de 39e min zorgde echter voor de ommekeer en  vlak voor de pauze moest het team van trainer Mark Schuur toch met een achterstand de thee gaan opzoeken. Met een slechte uittrap schoot doelman Moreno Zwarteveld de bal in de voeten van Ruben Doesburg en met een bekeken inzet van zo’n 30 m. afstand plaatste hij de bal in het lege TOGB-doel (3-2). Weliswaar was er daarna in de 44e min. op een inzet van Youri de Winter nog een redding nodig van Mike Grim  om ADO’20 met voorsprong aan de tweede helft te laten beginnen.

ADO controleerde in het begin van het tweede deel de wedstrijd en dat had al gauw de 4-2 tot gevolg. Ruben Doesburg werd op rechts de diepte in gestuurd, op volle snelheid passeerde hij zijn directe tegenstander(s) en met een onnavolgbare streep bracht hij het verschil weer op twee (4-2). TOGB bleef wel de aanval opzoeken, maar was nauwelijks in staat om direct gevaar voor het ADO-doel te stichten. Nadat Milan Zonneveld in de 70e min. na een solo nog zijn doelpoging zag stranden, kreeg TOGB pas in de 83e min. de kans om de aansluitende treffer te scoren. Na een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter voor buitenspel liet arbiter Jules Nelissen doorgaan en kreeg invaller Guus Steerneman alsnog de kans de bal in het ADO-doel te glijden. Zijn inzet ging via de lat over!
De Heemskerkers speelden daarna in de slotminuten de wedstrijd moeiteloos uit, kreeg Ruben Doesburg een publiekswissel en mompelde de CLUB’73-voorzitter bij nog een paar ADO-kansjes, bijna onhoorbaar: “Het is goed zo, geen doelpunten meer! 

Opstellingen
ADO20_logo.jpgMike Grim, Henry Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh, Ted Amson (72 Danny Lute), Feyo Glim, Maurizio Brena, Jan-Willem Tesselaar (77 Raymond de Waard), Milan Zonneveld en Ruben Doesburg (88 Mehmet Gencer).

TOGB.png Moreno Zwarteveld, Finn Ameling, Kjell Scheers (65 Sven Psternot), Max le Fevre, Leroy Zwarteveld, Dean Zandbergen, Youri de Winter Guus Steerneman), Talib Azaroiali, Wouter Vermeer, Vincent Verbond en Anthony Slierendrecht (65 Twan Verdel)

De rustig en onopvallend leidende arbiter Jules Nelissen gaf geel aan Feyo Glim (ADO'20) en Leroy Zwarteveld (TOGB)

Voor het wedstrijdverslag van Kees van Dalsem in het Noord Hollands Dagblad kijk HIER

Het verslag van "de andere kant" leest u HIER

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!