ADO'20 VR1, spelbeleving en plezier.

30 januari 2023 17:45

Na een enerverend en leerzaam trainingskamp in Albufeira, mochten we het vandaag opnemen tegen het tot dusver nog onbekende Schijf. Het was hierbij zaak om de feestelijke sfeer van vorig weekend weer om te zetten in een wedstrijd met focus en uiteraard voldoende spelbeleving en plezier.

Het was al snel duidelijk dat wij de betere voetballende ploeg waren in deze wedstrijd. In de eerste helft werden er dan ook genoeg kansen gecreëerd, maar hieruit viel slechts 1 doelpunt. In de 18e minuut gaf Eva een bekeken lange bal in de 16, waarna Nina voor haar tegenstander wist te komen, de bal op de borst aannam en hem heerlijk in de linkerhoek volleerde. De overige kansen werden gekeerd door de keeper van Schijf, die een uitstekende wedstrijd speelde.

In de rust wees Patrick ons erop dat er veel te veel achteruit werd gevoetbald en het allemaal maar plichtmatig was. Het spelplezier was de eerste helft nergens te bekennen en aan ons de taak om dit in de tweede helft op te pakken. Verder werd er besloten om in een 3-4-3 opstelling te spelen. Dit resulteerde in een overtal op het middenveld, waardoor de tegenstander er eigenlijk in de tweede helft niet meer aan te pas kwam. Er werd in de tweede helft voldoende vooruit gevoetbald, waar wederom veel kansen uit voort kwamen, maar de bal wilde er vandaag niet in. De verlossende 2-0 kwam in de 74e minuut van Jill haar voet, die hem heerlijk in de linkerkruising wist te krullen. De 3-0 werd gescoord uit een corner. De verdediging van Schijf leek de corner te kunnen klaren, maar de bal kwam voor Lies haar voeten terecht die hem tegen de touwen wist te krijgen.

Al met al een wedstrijd met veel kansen en weinig doelpunten, waarbij we een apathische eerste helft hebben kunnen omzetten naar een actieve tweede helft. Wederom weer dank voor alle supporters langs de lijn, de balsponsor Drent & Kloek en natuurlijk onze pupil van de week Quinty!