Nipte overwinning ADO20 VR1

8 april 2024 11:45

RKHVV VR1 – ADO’20 VR1 1-2 (0-1)
Een volgende lastige horde op weg naar het kampioenschap was de uitwedstrijd tegen de VR1 van de Rooms Katholieke Huissense Voetbal Vereniging (Gelderland). RKHVV staat op de 7e plaats en heeft het meerdere ploegen erg lastig gemaakt deze competitie.

Na een flinke busreis is het voor ons altijd even wakker worden en het was ook nu de tegenstander die feller begon. We werden te vaak afgetroefd in de duels en kwamen daardoor niet lekker in de wedstrijd. Toch waren de kansen redelijk verdeeld en was het uiteindelijk Rosa die de ban brak in de 25e minuut. Sanne ontving de bal in de as en stak uit de draai Rosa weg. Zij twijfelde 1 op 1 niet en schoof de bal onder de keeper door. RKHVV verzuimde vlak voor rust gelijk te maken toen ze in een scrimmage uiteindelijk 2x de paal en 1x de zich groot makende Joëlle raakten.
Met een ietwat vertekende 0-1 voorsprong de rust in dus. Hierin de boodschap om er flink wat meer (slimme) energie in te gooien deze tweede helft, want anders zou het wel eens een lastig verhaal kunnen worden. Braaf knikkende koppies, maar in de 46e minuut was het toch al vissen voor Joëlle. We waren overal een stap te laat, waardoor de bal uiteindelijk op de linkerflank terechtkwam. De speelster kwam naar binnen en plaatste de bal vervolgens heerlijk in de lange hoek. Na deze tegengoal zag je de spanning op de koppies verschijnen (en zag je zelf wat mensen in hun hoofd gaan rekenen). Puntverlies zou namelijk betekenen dat er nog wat meer druk op komt de komende wedstrijden.
We bleven er echter in geloven en de ontlading was dan ook groot toen in de 73e minuut de 1-2 viel. Judine bekroonde haar goede invalbeurt met een bekeken hoge bal op Rosa. Zij besloot deze keer maar snel te schieten en plaatste de bal over de uitkomende keeper heen (‘zodat ik niet kon nadenken’). Na deze goal zag je bij iedereen de onverzettelijkheid om de overwinning over de streep te trekken. We grepen op de belangrijke momenten goed in, vertraagden waar nodig en bleven voor elkaar werken, zelfs toen je zag dat de krachten een beetje wegstroomden.
Geen hele knappe overwinning vandaag, maar dat maakt ‘m absoluut niet minder belangrijk. De invallers maakte het verschil deze zondag, wat een groot compliment waard is! Na afloop van de wedstrijd dus nog even heerlijk nagenoten in het zonnetje op het grote terras van RKHVV.
Nr. 2 AFC deed wat het moest doen en won overtuigend met 0-3 bij Hoogland. Dit betekent dat volgende week onze eerste kans is om het kampioenschap in de eerste klasse binnen te halen. Dit moet dan gebeuren om 11:00 op ons eigen hoofdveld tegen nr. 4 Hoogland VR1.
We hopen dan ook dat jullie ons massaal richting de overwinning komen schreeuwen. Tot zondag!