Drie belangrijke punten voor ADO'20

13 april 2024 18:15

Er zat vooraf veel spanning op de wedstrijd FC Lisse tegen ADO'20. De Lissenaren streden voor hun laatste kans op lijfsbehoud in de Tweede Divisie en bij een overwinning van ADO'20 zouden de Heemsterkers zo goed als veilig zijn. ADO'20 trok aan het langste eind: het werd uiteindelijk 0-1 in de 91ste minuut maar er moest wel hard voor geknokt worden.

Het is geen beste wedstrijd. Slordig spel van beide kanten, veel balverlies, een natuurgrasveld wat de meeste spelers niet meer gewend zijn en een harde wind dwars over het veld. En het matige optreden van scheidsrechter Wim Bronsvoort, die veel toelaat, maakt het er allemaal niet beter op. Er wordt wel keihard gewerkt en dat is tegen deze tegenstander, die voor de laatste kans knokt, nodig ook.
Door de enorme drukte bij de Keukenhof missen we de eerste minuten maar zijn we nog net op tijd om de eerste kans van ADO te aanschouwen. Het is de jonge Van Esveld die zichzelf vrijspeelt en hard inschiet maar Lisse-doelman Meendering staat op zijn post.

Joey van Esveld: 'komt dat schot'

De eerste en enige kans die FC Lisse krijgt is een enorme. Uit een afgeslagen aanval komt de bal voor de voeten van Hudepohl die van dichtbij de bal zo kan inschuiven. Hij raakt de bal echter volledig verkeerd waardoor ADO goed wegkomt. De overige kansen zijn voor de Heemskerkers. Eerst is het Helder die zijn inzet op het nippertje geblokt ziet en niet veel later verovert George zelf de bal van Van der Zwet. Hij gaat alleen op Meedering af maar schuift de bal naast. Het spel is niet al te best en de match heeft meer weg van een gevecht dan van een voetbalwedstrijd. Een 0-0 ruststand is niet meer dan logisch.

Doelman Mike Grim: de nul gehouden

Voor de tweede helft gaan we's even goed zitten. Lisse zal moeten komen en dat betekent mogelijk gevaar voor het doel van Grim maar wellicht ook ruimte voor de ADO-aanvallers. De geel-blauwen proberen wel druk naar voren te geven maar zijn slordig en weten zich nauwelijks kansen te creëren. Aan de andere kant krijgt ADO ook weing mogelijkheden. Tot aan de 80ste minuut noteer ik slechts een afstandschot van Boerlage dat door Meendering vakkundig wordt gestopt.

Na de drie wissels aan de kant van Lisse lijkt de wedstrijd te kantelen en helaas voor Lisse niet naar de zijde die trainer Sjaak Polak voor ogen heeft. Met de voor Van Esveld gewisselde Zonneveld in de spits worden de Superezels plots gevaarlijker. Zijn eerste kans zien we in de 81ste minuut. Zijn inzet wordt geblokt door Klinkenberg die zijn handen vol heeft aan de lange ADO-jongeling. De tweede kans zien we in 85ste minuut. Zonneveld lijkt doorgebroken maar wordt in extremis de voet dwars gezeten door diezelfde Klinkenberg.

Maurizio Brenna: goede wedstrijd gespeeld

Dat het venijn in de staart zit, zien we in de 89ste minuut. Invaller Tesselaar knalt de bal hard binnen maar de Lisse-keeper krijgt er nog net zijn pink tegenaan. De corner die volgt wordt in eerste instantie afgeslagen maar komt door goed doorzetten bij Brenna, die overigens een prima wedstrijd speelt, terecht. Hij haalt de achterlijn en brengt de bal hard voor, precies voor de voeten van Zonneveld: 0-1.

Milan Zonneveld: matchwinner

Er volgt nog een wanhoopsoffensief(je) van Lisse maar de ploeg gelooft er eigenlijk niet meer in. De conclusie is dat ADO drie belangrijke punten pakt. Dat is zeker een compliment waard. Omdat de uitslagen op de andere velden niet ongunstig zijn, stijgt ADO een plekje naar plaats 12 (met 36 punten uit 29 wedstrijden). En het zijn er 14 meer dan nummer 16, Excelsior Maassluis. Het moet dus wel heel raar lopen wil ADO nog in de problemen komen, al moeten we nog wel vijf wedstrijden gespeeld worden. Om te beginnen as. zondag 21 april thuis tegen Jong Almere City FC.

Opstellingen:
FC_Lisse.jpegFC Lisse: Joost Meendering; Nerivio Kasanwirjo, Kevin van der Zwet, Tim Brinkman, Jaap Zwetsloot (79' Dyllandro Panka), Enzo Stroo (79' Maxim van der Meer), Max Hudepohl (65' Franklin Lewis), Toon Zwetsloot, Rowdy van der Putten (65' Justin van der Putten), Remi van Ekeris en Daan Klinkenberg (79' Ricardo van Rhijn).

ADO.pngADO'20: Mike Grim, Henri Opoku, Sem Kroon, Sam Nijman, Yaro Hirasingh, Daan Boerlage (87' Nino van den Heuvel), Maurizio Brenna, Joey van Esveld (59' Milan Zonneveld), Jilani Helder (85' Jan Willem Tesselaar), Milan Klopper en Dilan George (85' Danny Lute).

Scheidsrechter Bronsvoort geeft geel aan Jaap Zwetsloot (FC Lisse), Daan Boerlage, Yaro Hirasingh en Milan Zonneveld (ADO'20)

En de bewegende beelden van Eyescon

Na afloop met zijn allen "community singing" met een geblesseerde ADO'20-doelman Gennaro Liklikwatil, keepen gaat nog niet maar zingen des te beter! Geluid aan en genieten!