Knappe winst voor ADO'20 O23-1 op ACV!

23 april 2024 17:00

20 april 2024 ADO20 1 O23 – ACV O23
Het beginnen in de basisopstelling voor Josh G, Sam, Joshua K en Soulaimane was een beloning voor regelmatig goed invallen en het steeds als meerwaarde bijdragen aan de teamspirit. Met Tom van Hooff (jongere broer van Sam) hadden we een jonkie op de bank, zodat we Quin in verband met een blessure zouden kunnen sparen.

In Assen hadden we ACV onderschat en misten we teveel kansen. Hun eerste kans vandaag spatte op de paal en de volgende dreiging was een tegenstander, die als vrije man voor de keeper gelukkig buitenspel stond.
De voorzet van Sam op Soulaimane betekende 1-0.
De vrije trap van Teun werd dankzij de keeper en de paal, ternauwernood gekeerd.
Een corner waar Luuk en Anouar goed op reageerden, voorkwam een tegendoelpunt.
Nagenoeg meteen daarna was het weer raak voor Soulaimane die de klutsbal van een tegenstander glansrijk verzilverde. 2-0.
Een aanval van ACV leverde een bijna niet te missen kans op en wij mochten van geluk spreken dat er werd naastgeschoten.
Een driemanswissel in de 60ste minuut bracht ons even uit balans. We incasseerden de aansluitende tegentreffer. 2-1.
Tom W zag zijn inzet gekeerd worden en vervolgens was hij op een voorzet van Joshua K weer dichtbij een doelpunt.
Tussentijds schoot Nasser nog over.
We waren in de tweede helft te individueel gericht op vooral aanvallen en gingen gretig voor eigen kansen.
Levi liftte de bal voortreffelijk. maar die ging voorlangs en bereikte geen medespeler.
De uitleg dat een originele hattrick eigenlijk drie doelpunten in één helft is, weerhield Soulaimane niet van een doelpoging vanaf de middellijn. Hij schoot over de meevoetballende en ver voor zijn doel staande keeper van ACV heen. Dit knalharde en fantastisch geplaatste schot trof doel. 3-1.
In de blessuretijd leek Tim zijn vermogen om in de lucht te blijven hangen voor een kopbal, tot kunst te hebben verheven. 4-1.
Anouar speelde zijn medespelers op afstand prima in.
Luuk en Luke waren tot aan hun wissel heer en meester.
Loran benutte zijn snelheid en wint nog steeds aan vorm.
Sam was steeds daar waar hij moest zijn.
Luca was weer onverzettelijk en bracht veel dreiging.
Foppe en Nasser vielen goed in, evenals Tom van H.
ACV was strijdbaar met een sportieve instelling.
De wedstrijd was een reclame voor de voetbalsport, beide ploegen zouden een nominatie voor de “Fair Play Cup” verdienen. Dat was ook de mening van de goed leidende arbiter Visser.