4 oktober 2014 12:30

Smit, F.J.

04-10-2014

Alkmaar – Vier oktober de dag dat jaarlijks alle dieren voor even in het zonnetje worden gezet en eens lekker worden verwend. Waar de koetjes, de varkentjes en de geitjes vandaag een heerlijke dag hebben gehad. Was het voor de ezeltjes uit Heemskerk een dag om snel te vergeten. Een verwennerij zat er voor hun vandaag helaas niet in.

Net als voorgaande wedstrijden keken de ezeltjes uit Heemskerk al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Het spreekwoord: ‘’Een ezel stoot zich niet tweemaal tegen de zelfde steen’’ is voor ons ezeltjes duidelijk niet van toepassing. Wij komen iedere week toch op bijna identieke wijze op achterstand te staan. Om vervolgens wakkergeschut te worden en er een zeer goede eerste helft van te maken. Door goed druk zetten als elftal als geheel werd de verdediging van AZ compleet aan het wankelen gemaakt. De spelers wisten zich hier duidelijk geen raad mee en leverde de bal iedere keer in bij ADO 20 of lieten zich de bal ontfutselen door een sterk spelend D1. Grote kansen deden zich aan voor Milan en Jack, maar in plaats van de trekker over te halen en de tegenstander af te straffen twijfelde zij welke keuze zij moesten maken waardoor grote mogelijkheden verloren gingen.

In de rust maakte wij de afspraak om de zelfde voet door te gaan en druk te blijven houden op de verdediging. De mannen van de D1 waren echter iets te gretig en teveel gefocust op de bal. Als jonge hondjes rende zij achter de bal aan waardoor zij niet alleen hun man lieten lopen, maar ook de organisatie werd vergeten. Met messcherpe counters sneed AZ door onze defensie heen. Waar wij niet gespaard werden door de aanvallers van de tegenstander. Met een ruime nederlaag werden wij terug naar huis gestuurd.

Zo speel je een goede tweede fase in de eerste helft en niet veel later ben je volledig de weg kwijt in de tweede helft. In de tweede helft moesten er keuzes gemaakt worden die niet gemaakt werden. Werden er adviezen aangedragen die in de chaos op het veld niet opgevolgd werden. Wanneer je, je organisatie volledig loslaat, de ene helft van het elftal vol vooruit gaat lopen terwijl de andere helft achteruit loopt. Dan wordt je als makke ezeltjes geslacht op dierendag. Zoals ik al eerder heb gezegd, ons leerproces gaat met vallen en opstaan. Ook vandaag hoe kansloos het misschien leek, hebben wij weer heel veel geleerd. Wij blijven positief en halen overal de positieve punten. De uitslag van de wedstrijd is absoluut onbelangrijk. Als wij maar weten waar wij samen mee bezig zijn, het gaat op de juiste intenties die wij iedere keer weer tonen, de keuzes die wij gezamenlijk als elftal maken. Dat wat jullie zeven dagen in de week laten zien, ongeacht het resultaat op zaterdag, maakt mij ongelofelijk trots op deze geweldige groep spelers. Toppers blijf doorgaan met de weg die jullie samen inzetten. Niemand pakt jullie af wat jullie dit seizoen leren!

Dat de kleine ezeltjes van ADO 20 D1 vandaag niet verwend werden op dierendag is niet helemaal waar. De geweldige groep ouders van de D1 heeft voor alle toppers van de D1 een mooie winterjas aangeschaft met ADO 20 logo en eigen initialen. Waardoor wij niet alleen de eenheid uitstralen die wij als elftal zijn, maar ook onze warme wintervacht hebben ontvangen voor de koude winter die vast en zeker komen gaat. Ouders D1 onze dank hiervoor!