Oefenwedstrijd tegen Buitenveldert eindigt in gelijkspel

Buitenveldert D1

22 september 2014 19:00

22-09-2014

Amsterdam – Na afgelopen zaterdag te hebben gevoetbald in de havenstad streken de mannen vandaag neer in de hoofdstad. Op sportpark Riekerhaven van de KNVB traden de mannen aan tegen 2e divisionist Buitenveldert D1.

In tegenstelling tot de wedstrijd van twee dagen eerder  was de D1 zoals verwacht nu wel direct de bovenliggende partij. De tegenstander werd in balbezit en bij balbezit tegenstander achteruit gedwongen waardoor wij direct op hun helft kwamen te voetballen. Het directe gevolg hiervan was dat de ruimtes die te bespelen waren nogal klein waren, waardoor het dus des te meer aankwam op pass kwaliteit en kwaliteit in de aanname. Hoewel de intenties iedere keer uitstekend waren, hield de uitvoering echter vaak te wensen over. Waardoor wij kansrijke situaties niet voor de volle honderd procent wisten te benutten. Doordat wij onze mogelijkheden onbenut hielden leek de eerste helft te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Totdat wij vanuit een hoekschop door een duwfout van de tegenstander een strafschop kregen. Deze strafschop werd via de binnenkant van de paal benut door Jarmo 1-0. Doelpuntloos zouden wij de rust dus niet ingaan, met een gelijkspel wel. Luttele minuten later gaven wij de tegenstander vrije doortocht tot onze goal waardoor wij met 1-1 gingen rusten.

De tegentreffer was vergelijkbaar met de tegentreffers van afgelopen zaterdag. Er zit een verschil in duels aangaan om het aangaan en duels aangaan om ten koste van alles te winnen. Dat laatste is bij ons nog een groot probleem. Bleek ook later in de tweede helft. Nog amper onderweg in de tweede helft of we kijken tegen een 1-3 achterstand aan. De manier waarop is om gek van te worden, omdat wij de tegenstander gewoon laten lopen en vrije doortocht geven richting ons doel. ADO liet zich echter niet uit het veld slaan en liet blijken toch echt wel over de juiste mentaliteit te beschikken. Bij de hand genomen door Jack schakelde wij in balbezit enkele niveaus hoger. Een tempo wat onze tegenstander te machtig bleek. Na een mooie aanval over de linkerkant via Kai Veddes en Kai Boham was het Jack die na een mooie actie hard op de onderkant van de lat schoot. Jack claimde dat de bal de achterlijn was gepasseerd en telde een doelpunt. Milan maakte echter aan alle twijfel een einde door de rebound alsnog het doel in te werken 2-3. De D1 bleef druk naar voren houden wat de tegenstander nog meer aan het wankelen bracht. Na goed doorzetten van Yaid en een uitstekende actie die volgde was het Jack die bal klaarlegde voor Milan. Met een prachtig schot en zijn tweede treffer van de avond tekende Milan voor de 3-3. Ook in de laatste fase van de wedstrijd bleven wij opzoek naar de driepunten, maar helaas bleek daar niet genoeg tijd meer voor te zijn. Waardoor wij wederom met een gelijkspel huiswaarts keerde.

Verdedigen en duels winnen is een vak apart. Ga eens Engels voetbal kijken en zie hoe daar cruciale duels worden uitgevochten. Er telt maar een ding heren wanneer je een duel aangaat, winnen. Winnen te kosten van alles, meedogenloos als een Italiaanse verdediger. Om Frank de Boer te citeren: ‘’Een doelpunt van jouw directe tegenstander, dat moet voelen alsof daar een fikse straf opstaat’’.