D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie A

11 oktober 2014 11:00

Meulen, S. van der

11-10-2014

Heemskerk – Vandaag traden de toptalenten van de D1 aan tegen FC Utrecht D1. Een wedstrijd die gezien de stand gewonnen diende te worden door de mannen van ADO 20, wilde zij niet de aansluiting missen met de middemoot. Na zestig minuten goed voetbal, kregen de talenten echter weer een domper te verwerken. En moesten wij erop toezien dat de drie punten wederom uit Heemskerk werden meegenomen.

De D1 begon fel en gretig aan de wedstrijd. In de eerste vijfentwintig minuten speelde ADO 20 vol op de helft van hun tegenstander. Jack, Jarmo kregen schotkansen van afstand en Milan kwam zelf één op één te staan met de keeper. Al drie produceerde echter en niet veel zeggend rollertje waardoor goede kansen ongelukkig verloren gingen. In de vijf minuten voor de rust kroop de tegenstander iets meer met zijn kont uit de krip. Wat resulteerde in de eerste kans vlak voor de rust die direct benut werd door de spits van FC Utrecht 0-1.

Na rust bleef de D1 ver de bovenliggende partij een doelpunt kon daardoor ook niet uitblijven. Uit een vrijetrap van Jack scoorde Teun met zijn hoofd zijn eerste treffer van het seizoen 1-1. De overwinning lag in deze fase voor het grijpen. De D1 creerde kans op kans maar telkens ontbrak die scherpte om de geboden kansen om te zetten in doelpunten. Net toen de wedstrijd wederom uit leek te lopen op een gelijkspel scoorde FC Utrecht uit een counter de 1-2. Wat hun tweede kans en tweede goal van de wedstrijd betekende. En zo stonden we wederom met lege handen.

Uit huilen en opnieuw beginnen is de uitsprak die ik vandaag zou willen gebruiken. Jullie hebben jullie vandaag wederom laten zien en laten horen. Al heb je het gevoel dat je niet altijd gehoord wordt en wederom met lege handen staat. Het is geprezen hoe jullie je vandaag als hechte groep spelers hebben gemanifesteerd. Ik kan niets anders zeggen dat ik onwijs trots ben op dat wat jullie als groep hebben laten zien. En ik zal trots zijn op wat jullie ik de toekomst zullen bereiken. Blijf geloven in jezelf en blijf geloven in elkaar. ‘’Perfer et obdura dolor hic tibi proderit olim’’.
"Verdraag en houd vol, eens zal deze pijn je van pas komen!"