27 september 2014

Otte, M.

27-09-2014

Heemskerk – Na vorige week gespeeld te hebben tegen Spartaan’20 uit Rotterdam. Kwam vandaag een andere ploeg uit Rotterdam op bezoek in Heemskerk, namelijk Sparta Rotterdam D1. Sparta Rotterdam staat bekent om zijn uitstekende jeugdopleiding dus de mannen konden vandaag weer hun borst nat maken.

Direct in de eerste fase van de wedstrijd greep de tegenstander het initiatief. ADO 20 liet het allemaal gebeuren en binnen een mum van tijd stonden we met 0-2 achter. Na deze achterstand kroop de D1 echter meer en meer uit zijn schulp en werd de tegenstander verder zijn eigen helft opgedrukt. Met goede combinaties vonden wij via het middenveld de ruimte naar ons aanvallers. De tegenstander wist zich hier geen raad mee, waardoor wij enkele goede kansen wisten te creëren. Helaas voor ons hadden wij ons vizier wederom niet op scherp staan waardoor goede mogelijkheden verloren gingen. Tot aan de rust bleven wij de bovenliggende partij en hing de aansluitingstreffer in de lucht. Een goede redding van de keeper van Sparta voorkwam dat wij vlak voor rust nog met een treffer de rust in gingen.

Ook na rust bleven de mannen van de D1 sterk en gedisciplineerd spelen. Met een bal op de lat waren wij wederom dicht bij een doelpunt. Door goed druk te blijven zetten op de verdediging hielden wij de druk op de tegenstander en de hoop op doelpunten in leven. Na al zeker een half uur de beter voetballende partij te zijn. Viel een kwartier voortijd uit het niets een knullige en gelukkige goal voor Sparta. Nadat vlak daarna uit een counter wederom een doelpunt werd gescoord brak het verzet van onze toppers waardoor wij ook nog de 0-5 moesten incasseren. Waardoor wij wederom ruim verloren, maar wederom het gevoel hadden dat dit met een te grote uitslag was geweest.

Vandaag is wederom duidelijk geworden hoe belangrijk het is om scherp aan een wedstrijd te beginnen. De nul is heilig en moeten wij zo lang als mogelijk zien te verdedigen. Ook is het van belang dat wij onszelf gaan belonen door de kansen die wij creëren te gaan verzilveren. Al met al kunnen wij terug kijken op zeer goede fases in deze wedstrijd. We hebben ons wederom van onze beste kant laten zien. Het is aan ons om dat niet twintig niet dertig maar uiteindelijk zestig minuten vol te gaan houden. Dat is een proces wat tijd nodig heeft, maar ik heb er voor honderd procent vertrouwen dat, dat ons gaat lukken.