15'

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 03

22 november 2014 10:15

Vandaag stond een uitwedstrijd tegen Fc Uitgeest op het programma. Gelukkig op een wat beter tijdsstip dan de weken daarvoor verzamelde we bij uitgeest. Vandaag mocht Ramon het doel verdedigen aan onze kant.

We begonnen de wedstrijd niet goed. We dachten te makkelijk en gelukkig werd dit snel afgestraft. Bij een corner werd er niet goed gedekt. Na dit doelpunt begonnen we een beetje te voetballen. Er ging veel over links. Een uitstekend spelende Melle gaf veel voorzetten in de eerste helft. Helaas werden al deze voorzetten niet benut door Lars, Kjell en Sten. Toen Melle het zelf een keer probeerde ging de bal er wel in. Een zacht schot maar perfect in de hoek rolde in het doel. Hierna kreeg Lars nog een kans, maar die schoot op de kruising.

De 2e helft waren we weer de bovenliggende partij. Ik vind het nog steeds een wonder dat er toen niet gescoord werd. Met ongeveer 10 á 15 kansen in de 2e helft zou je denken dat er wel minimaal 1 in zou gaan. We werden steeds zenuwachtiger voor het doel. Dit deed ons niet goed en we gingen steeds meer twijfelen voor het doel. De ouders konden onderhand de bal wel in het doel schreeuwen, maar helaas kan dat niet. Waar ik dacht dat de bal er toch wel een keer in zou gaan, gebeurde dit niet. Een nederlaag werd ons gelukkig nog bespaard, want in de laatste minuut kreeg Uitgeest toch nog een kans. Dan zat het toch nog een heeeel klein beetje mee deze wedstrijd.

Deze wedstrijden heb je er ook tussen zitten. De bal wilde er vandaag gewoon niet in. Maak je snel een doelpunt, dan kon het ook wel eens 10-1 worden. We mogen ons wel aanrekenen dat we zo slap begonnen. Daardoor krijgt de tegenstander zelfvertrouwen en gaan ze allemaal voor het doel staan.  We moeten niet gaan denken dat we slecht gespeeld hebben.  Als je in een wedstrijd meer dan 20 kansen creëert dan doe je het niet slecht! Zelf hebben we ook bijna geen kansen weggegeven. De 2 aanvallers van hun F1 heb ik totaal niet gezien. Daar mogen Jort, Milan en Guus ook wel trots op zijn! Donderdag gaan we goed oefenen op overtalsituaties voor het doel en dan moet het volgende week weer helemaal goed komen!!