D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie A

22 november 2014 10:45

Boom, N.G.

22-11-2014
Heemskerk – Bij de laatste thuis wedstrijd voor de winterstop komt Ajax D1 op de Vlotter.
Ajax (één van de kandidaten om het kampioenschap) had een overwinning nodig om in het spoor van Feyenoord te blijven. Daarbij wilde de mannen van ADO’20 niet ten onder gaan voor publiek wat vandaag een bezoekje bracht aan de Vlotter. Na dat de spelers waren om geroepen ging wedstrijd van start. ADO begon gedisciplineerd, maar was niet opgewassen tegen het hoge baltempo wat Ajax hanteerde 0-8.

Al vroeg in de wedstrijd werd Ajax gevaarlijk voor het doel bij ADO. Een slimme steekbal, gevolgd door een schot konden worden geblokt door de defensie van ADO’20. Een aantal minuten later werd de bal onderschept door Wim Jansen. Hij speelde zich vrij en stuurde de gretige Kai Boham diep. De organisatie van Ajax stond goed opgesteld en pikte de bal weer op. Na 12 minuten kwam dan toch het eerste tegendoelpunt. Ajax gooide het tempo omhoog en scoorde de 0-1. ADO bleef geconcentreerd spelen maar had het moeilijk tegen over de ‘lopende’ spelers van Ajax. Met name het middenveld was continu in beweging wat natuurlijk moeilijk te verdedigen is. Ajax zetten een nieuwe aanval op. Een lengte bal vanuit het middenveld werd perfect terug gelegd op de ingelopen nummer 10 van Ajax 0-2. Direct vanuit de aftrap probeerde ADO wat terug te doen. Jack van de Kolk stuurde Kai Boham diep. Hij schopte het tot een voorzet waarin ADO zijn brutaliteit liet zien. We gingen rusten met een 0-3 achterstand.

Vlak na rust maakte Ajax vrij snel de 0-4 en 0-5. De jongens van ADO moesten alle zeilen bij zetten om de achterstand niet verder te laten oplopen. In de 40e minuut speelde Jack zich knap vrij op de helft van Ajax. Hij gaf een hoge bal richting Luca van Velzen die plotseling wel heel veel ruimte had. Hij dribbelde richting het doel en zag schuin achter zich een speler van Ajax aankomen. Op het juiste moment schoot hij de bal op het doel. Het minste wat kracht en sturing en de keeper van Ajax plukte hem uit de lucht. Een kwartier voor het einde kreeg Ajax wel heel veel kansen. ADO had moeite om de bal weg te werken en Ajax gaf nog wat extra gas bij. Wout bracht twee maal redding, en zorgde er voor dat de scoorde niet nog meer opliep. Toch maakte Ajax nog een paar knappe goals. De wedstrijd  eindigde in 0-8.

Mannen, vandaag een wedstrijd tegen het ‘grote’ Ajax. Dat kunnen niet veel jongens zeggen die in de jeugd van ADO’20 spelen. Vooraf hebben wij jullie verteld om er van te genieten! Ik hoop dat jullie dat gedaan hebben. Volgende week een uitwedstrijd bij Excelsior waarbij je natuurlijk ook weer keihard aan de bak mag. Blijf je zelf verbeter op de trainingen, de punten komen vanzelf!

ADO’20 D1 – Ajax D1 0-8 (0-3)

Opstelling: Wout Verduin; Nick Stulp, Jesse de Kruif, Nico van der Marel, Inigo Supusepa; Gijs Welboren (’40 Kai Veddes), Wim Jansen (’40 Sil van der Kolk), Jack van de Kolk (’52 Wim Jansen); Luca van Velzen ( ’42 Yaed Marhoum), Kai Veddes (’20 Milan Zonneveld), Kai Boham.

Grensrechter: Dave Boham.