De Graafschap D1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie C

21 februari 2015 11:00

Londema, P.

De tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie van de D1 was er een op de Vlotter tegen BVO De Graafschap. De bezoekers hadden hun eerste wedstrijd met 5-1 gewonnen, dus een zware wedstrijd was de verwachting. Aan het begin van de week hadden de spelers van D1 drie doelstellingen bepaald: De eerste 45 minuten de nul houden, maximaal 1 tegentreffer & niet verliezen. Drie doelstellingen die gezien de eerdere resultaten in de competitie op zijn minst gezegd pittig genoemd kunnen worden.
Vanaf het begin van de wedstrijd was echter duidelijk dat de D1 zich niet wederom naar de slachtbank wilde laten leiden. Verdedigend werd weinig weggegeven en voorin werden wat kleine plaagstootjes gegeven. Doordat beiden ploegen geen echte grote kansen kregen was de brilstand halverwege dan ook een terechte.
Na de rust een zelfde spelbeeld, met het enige verschil dat zowel de D1 als De Graafschap nu wel wat kansen kregen. Waar de kansen van de bezoekers werden gepareerd door Wout en de paal, bracht de doelman aan de overkant ook tweemaal goed redding op onder andere een kiezelhard schot van Tim. De grootste kans van de wedstrijd kreeg ADO in de persoon van Yaid, maar zijn inzet ging net naast. Tot de laatste seconde bleef D1 knokken met een verdiend gelijkspel als resultaat.
Omdat de doelstellingen alledrie werden behaald kregen de spelers bij de Patatoloog een verdiend patatje en wat drinken. Geen topsport-maaltijd, maar wel een top(sport)prestatie!