...

D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie C

28 februari 2015 11:00

Rasch, M.

Het zat er aan te komen, de eerste overwinning op het hoogste landelijke niveau: de eerste divisie. Tegen ADO Den Haag aan het begin van het seizoen was de D1 er al dicht bij. Tegen FC Utrecht en FC Volendam werd er nipt verloren en ook De Graafschap werd vorige week net niet (0-0) verslagen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ATC was duidelijk wat er moest gebeuren: winnen. Geen ingewikkelde doelstellingen, vandaag telde alleen de winst. Uit Spanje en Oostenrijk werden Wim en Nico op het laatste moment ingevlogen en uit de D3 kwam Tim wederom de geleden versterken. Met een 16-koppige selectie waren we klaar voor de wedstrijd.

Vanaf moment 1 waren de ambities duidelijk. D1 was aan het begin van de wedstrijd heer en meester wat resulteerde in diverse kansen. Jarmo en Tim konden alleen opduiken voor de ATC-doelman, maar konden het doel nog niet vinden. Na twaalf minuten spelen werd de ban gebroken. Uit een Patrick Hulshofje kopte Tim op aangeven van Jack de 1-0 tegen de touwen. Voorsprong binnen, Twix in de pocket. Na de 1-0 kreeg de D1 nog wat mogelijkheden, maar de 2-0 bleef lang uit. Doordat deze treffer niet viel, kreeg ATC hoop en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Ook zij kregen kansen maar konden op een schuiver voorlangs na niet heel gevaarlijk worden.

Ook na de spreekwoordelijke thee een zelfde spelbeeld. ATC drong wat aan, ADO hield redelijk eenvoudig stand. Het krachtsverschil was wel afgenomen ten opzichte van het eerste kwartier, dus de technische staf was er nog niet gerust op. Halverwege de tweede helft konden zij echter rustig achterover leunen. Tim kreeg op een meter of 25 van het vijandelijke doel de bal en besloot dat het tijd was om de wedstrijd te beslissen. Met een pegel verschalkte hij de doelman, en daarbij ook ATC. De meeste druk van de gasten was weg, en D1 kreeg nog diverse kansen. Een prachtige pass van Jarmo werd door Jack binnengetikt maar helaas afgekeurd wegens buitenspel. Terwijl de supporters al in polonaise over de Vlotter liepen deed ATC in de blessuretijd wat terug: 2-1. Het zou toch niet? Nee, het zou niet. Een ruime minuut later pikte Milan de bal op en kon hij samen met Jack aflopen op het ATC-doel. Terwijl Milan voor eigen succes moest gaan en Jack op randje buitenspel meeliep, legde eerstgenoemde de bal af, waarna Jack de 3-1 aantekende. De scheidsrechter keurde hem goed, en in Heemskerk kon iedereen daarmee leven.