... (schot)

D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie C

21 maart 2015 11:00

Aller, R. van

D1 leed zaterdag een op het oog grote nederlaag (2-5) tegen de profs van Volendam, maar dat was allerminst verdiend. Hoewel Volendam na tien minuten op voorsprong kwam, gaf de D1 voor rust verder niets weg. In verdedigend opzicht stond het goed en Volendam kon niet door de Heemskerkse muur heen voetballen. De betere kansen waren voor ADO. Yaid kon zijn hoofd net niet tegen de bal zetten, Milan kon vrij opduiken voor de doelman van Volendam en ook Kai Boham kreeg nog een goede mogelijkheid. Waar de drie eerstejaars het net niet wisten te vinden, was de vierde eerstejaars wel succesvol. Tot tweemaal toe nam Wim plaats achter een vrije trap en beiden keren verschalkte hij de doelman: 2-1!
Een weelde en de koppies in de kleedkamer toonden dat het vandaag wel eens kon gaan gebeuren. Zestig seconden na het eerste fluitsignaal van de tweede helft was de stand echter alweer gelijk. Uit een corner kon de Volendamse aanvaller de 2-2 aantekenen. Hierdoor gingen de bezoekers er weer in geloven en sloeg de twijfel bij D1 toe. Toch werd er redelijk eenvoudig stand gehouden zonder dat Volendam heel gevaarlijk werd. Tot tien minuten voor tijd. In een tijdsbestek van drie minuten bestrafte de scheidsrechter tot tweemaal toe een overtreding (?) met een strafschop. De eerste werd door Wout bijna gepareerd, de tweede was onhoudbaar. Een mokerslag - die niet bij iedereen als terecht werd bestempeld - die D1 niet meer te boven kwam. Even later scoorde Volendam op prachtige wijze ook nog de 2-5, maar die was voor de statistieken.

Een hele goede wedstrijd van ADO-kant, waarbij zeker de eerste helft te zien was welke potentie er in de ploeg zit. Bij vlagen goed voetbal en vooral met zijn allen keihard geknokt. Klasse!