D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie C

11 april 2015 10:30

Mentink, O.

Onbekend

De wedstrijd van D1 tegen De Graafschap was er 1 met twee gezichten. Aan de ene kant viel te zien dat het team grote stappen heeft gemaakt, aan de andere kant ook dat De Graafschap niet voor niets een BVO is.

In de eerste helft speelde ADO een sterke partij. Evenals in de thuiswedstrijd - die in 0-0 eindigde - was het spelbeeld gelijk verdeeld. Na een minuut spelen kreeg D1 een levensgrote kans. Jack stuurde Kai Boham diep, die oog in oog met de doelman net naast het doel mikte. Omdat het verdedigend goed stond kon De Graafschap slechts een paar keer in kansrijke positie komen met een grote kans tot gevolg. De spits kon opduiken voor Wout, maar de doelman pareerde de inzet knap.

Na drie helften tussen beiden teams nog steeds geen doelpunt, en gezien de verhoudingen terecht. De 'vierde helft' ging het echter mis. Er slopen wat kleine foutjes in bij de D1 en dat kan niet tegen een BVO. De Graafschap liet zien over veel kwaliteit te beschikken en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Tot driemaal toe wisten zij het net te vinden, terwijl de D1 er aanvallend niet echt iets tegenover kon zetten. Positief punt was wel de rentree van aanvoerder Teun Sap die na zes maanden blessureleed weer speelminuten kon maken in de competitie!