ADO '20 JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e divisie C

2 mei 2015 12:00

Sierhuis, H.E.J.

De laatste wedstrijd van het seizoen in de eerste divisie was uit bij Volendam. Waar D1 al wist dat handhaving er niet meer in zat kon Volendam kampioen worden. Na de overwinning tegen FC Utrecht was het vertrouwen er dat ook tegen Volendam er iets te halen viel, en dat leek na amper een minuut al zo. Milan brak door op links, werd neergelegd en benutte de strafschop zelf: 0-1.
Het was slechts een zeldzame opleving want Volendam was heer en meester. De ploeg was veel gretiger en maakte daarmee het verschil. Nadat de stand halverwege was opgelopen tot 4-1, leefde D1 na rust even op. Binnen drie minuten vielen er twee levensgrote kansen te noteren. Eerst was het Kai Veddes die de bal onderschepte maar op de paal mikte. Even later was Milan het eindstation van een schitterende aanval, maar hij miste een op een met de keeper. Het sein voor Volendam dat ze er nog niet waren, en dat pikten zij goed op. Ondanks het feit dat de verdediging onder leiding van Sil nog veel aanvallen onschadelijk maakte, waren de kansen die wel werden gecreëerd eigenlijk allemaal raak. Dit resulteerde in een dikke 10-1 oorwassing. Geen mooie afsluiting van het seizoen, maar dat hadden we tegen Utrecht al op eigen veld gedaan!