AZ D2

4 - 3

ADO '20 JO13-1

25 januari 2015 10:45

Doordat de oefenwedstrijd tegen Overbos niet door kon gaan moest er naar een alternatief gezocht worden. Deze diende zich vanzelf aan doordat AZ zich meldde om te oefenen. In samenspraak werd besloten om 3 blokken van 25 minuten te spelen, zodat alle spelers minimaal 50 minuten konden spelen.
Waar AZ de wedstrijd sterk begon was de start van D1 matig. Dit resulteerde erin dat na het eerste blok een 3-0 achterstand het gevolg was. De doelstelling voor blok 2 en 3 waren duidelijk en de D1 herpakte zich prima. Het spel werd beter, maar toch was het AZ dat op 4-0 leek te komen uit een strafschop. Wout Verduin pakte deze echter schitterend en kort erop was Kai Boham er als de kippen bij om een rebound binnen te werken: 3-1.
Aan het begin van het derde blok werd door de spelers het strijdplan aangepast en dit had zijn uitwerking. Al snel kon Nico van der Marel de 3-2 aantekenen en de jongelingen gingen op zoek naar de gelijkmaker. AZ kwam er niet veel meer uit, maar een spaarzame uitbraak besliste wel de wedstrijd. Balverlies op het middenveld was funest en AZ tekende voor de 4-2. In de slotminuut scoorde Luca van Velzen nog wel de 4-3, maar die was voor de bekende statistieken.