55'
56'

14 maart 2015 11:30

Onbekend

Tegen De Foresters heeft D1 een nuttige oefenwedstrijd gespeeld. D3-speler Sammy van der Nat leek de held te worden toen hij vijf minuten voor tijd met een schitterende volley de 3-2 aantekende. Een minuut later veroorzaakte hij echter een strafschop - waar hij overigens niets aan kon doen - waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde.

Doordat Gijs, Jack, Teun, Kai en Jesse om verschillende redenen niet aantraden kwamen Tim en Sammy uit D3 (beiden een helft, waarvoor dank) ons helpen en sloot ook Wout van Eerden aan na zijn wedstrijd met D2. De D1 begon goed en binnen enkele minuten dook Milan alleen op voor de Foresters-doelman. Hij had zijn vizier echter niet op scherp, waardoor de doelman als winnaar uit de strijd kwam. Even later zat het met de scherpte bij Tim wel goed. Hij kreeg de bal van Jarmo en pegelde de bal langs de doelman in het net: 1-0. Het spelbeeld hierna was gelijkwaardig en we leken niet echt in de problemen te komen. Dit gebeurde in de laatste tien minuten voor rust echter wel. De verdediging verzuimde om aan te sluiten bij het middenveld en Foresters benutte de geboden ruimte goed. Eerst moest Inigo een aanvaller blokken wat resulteerde in een strafschop. Daarna kon een middenvelder net buiten de zestien vrij & fraai uithalen (1-2).
Omdat het spel in balbezit prima was met een goed gevoel de kleedkamer in en 15 minuten later weer uit. Zeven minuten na rust vond de ingevallen Sammy Milan die op zijn beurt Kai Boham aanspeelde. Kai zette zijn voet in ene tegen de bal en verraste de keeper met een mooi schot: 2-2. De wedstrijd leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, tot vijf minuten voor tijd. Een corner werd door Foresters half weggewerkt, de bal stuiterde hoog op voor Sammy en hij nam de bal met buitenkant voet in ene uit de lucht: 3-2. Een overwinning leek in de maak, maar een minuut later ging de bal wederom op de stip. Een harde voorzet van links kwam tegen de arm van Sammy die daar niets aan kon doen. Foresters benutte de strafschop waardoor de eindstand op 3-3 werd bepaald. Sammy kroonde zichzelf daarmee van held tot schlemiel .. held. Uitstekend debuut in D1!