Overbos D1

2 - 4

ADO '20 JO13-1

23 april 2015 19:00

Nadat D1 in het najaar al eens had geoefend bij Hoofdklasser Overbos en hier tegen een matige 3-2 nederlaag was aangelopen, togen de blauwwitten op donderdag avond voor de tweede maal naar Hoofddorp voor een confrontatie met de plaatselijke D1. Terwijl de eerstejaars mochten uitrusten van hun inspanningen van de dag ervoor tegen DEM (13-8 overwinning met Twingames) kwamen Tim, Sammy en Daan uit de D3 de gelederen versterken.
Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat we wederom het spelbeeld bepaalden. Hoewel Overbos bij vlagen goed combineerde en zeker een leuk team heeft, was het overwicht in balbezit voor ons. Het leek af en toe wel of we perse de bal 10 keer moesten rondspelen voordat we mochten scoren, want de breedtepass genoot de voorkeur boven een steekbal in de diepte. Toch vonden we tweemaal Nick, die goed de diepte inliep maar hij had het vizier niet op scherp. Daarbij moet gezegd dat de doelman van Overbos een aantal keer goed redde. Het vizier stond wel op scherp bij Tim. Na een gelukkige pass van Jack kon hij vrij doorlopen op de doelman en de 0-1 aantekenen.
Een terechte ruststand in een eerste helft waarin D1 diverse kansen kreeg en de boel achter eenvoudig gesloten bleef. In het tweede bedrijf ging D1 iets minder goed van start, maar was het speelbeeld niet veel anders. Na zes minuten werd de score verdubbeld. Jarmo stuurde Tim weg, die zijn tegenstander inhaalde en met zevenmijlslaarsen richting het doel stormde op de 0-2 aan te tekenen. Prima tussenstand, niets aan de hand. Leek het. Toch? In een tijdsbestek van zeven minuten kwam Overbos ineens in de wedstrijd. De ploeg kreeg 1 kans en scoorde twee keer. Eerst mocht de centrale verdediger van 35 meter aanleggen voor een vrije trap. Geen kans, maar de jongeman in kwestie streepte de bal werkelijk schitterend en snoeihard precies onderkant lat in het doel. Daar kan je alleen maar voor klappen. Vervolgens leek een aanvaller op weg naar de 2-2, maar voordat hij kans had om het doel onder vuur te nemen onderschepte Luca met een prachtige sliding de bal. De eerste echte kans was wel raak. De linkervleugelaanvaller kon doorbreken en in twee instanties doeltreffen (2-2).
Een kleine klap, omdat D1 goed in de wedstrijd zat. De tegenslag werd echter snel verwerkt want amper twee minuten later stuurde Gijs Jarmo weg. Hij zette D1 met een mooie stift weer op een 2-3 voorsprong. De wedstrijd leek dan ook op een minieme winst af te steven, tot dat Tim dacht: Ho-man, hier ga ik wat aan doen. Vanuit een vrije trap tekende hij voor zijn hattrick en een verdiende 2-4 overwinning.