Assist: Tim Homan

D-pupillen, D3, Groep 2 19 bekerronde 1

8 april 2015 19:00

F. Koster

Na het behalen van doelstelling 1 namelijk kampioen worden, was de 2e doelstelling aan begin van het seizoen om zover mogelijk door te dringen in de beker. Deze doelstelling begint langzamerhand ook aardig vorm te krijgen. Vandaag (woensdag 8 april) stond de 1/8 finale tegen Volendam D3 (uitkomend in de u12 competitie) op het programma. Op papier een tegenstander die te doen zou moeten zijn. In de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd op fysieke kracht en strijd zouden kunnen winnen. Op een veld waar een hond nog niet op uitgelaten zou willen worden begonnen we strijdlustig en energiek aan het duel. Vanaf het begin werd duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Volendam af. Al in de 5e minuut werd Tim de ruimte in gestuurd door Sil en rondde doeltreffend af 1-0. Het wachten was op meerdere treffers maar dat bleef achterwege door enerzijds het erbarmelijke veld en anderzijds het slordige afwerken. Helaas konden we voor rust het ware bombardement aan aanvallen op het Volendamse doel niet in nog meer treffers omzetten en werd de ruststand 1-0. Ook na rust bleven we strijd leveren en duels winnen en eindelijk viel in de 40e minuut de bevrijdende treffer. De weer in vorm terugkomende Tim zette aan voor een demarrage en liet de Volendamse verdediging zijn hielen zien en scoorde fraai de 2-0. Volendam ging nog driftig op zoek naar de aansluitingstreffer maar echte kansen gaf onze prima verdediging niet weg. In de 52e minuut maakten we aan alle onzekerheid een einde. Ditmaal werd Tim diep gestuurd door Ference en mocht alleen op de doelman af gaan. Zijn fraaie curve om de keeper belandde echter op de paal maar de attente Joris schoof de terug ketsende bal  alsnog tegen de touwen, eindstand 3-0. Mannen, goed voetbal op dit veld was onmogelijk dus het spel was rommelig maar met een prima instelling en fysieke strijd zitten we toch maar mooi in de kwartfinale als enige D3 ploeg. Op zich is dit al een prima prestatie maar natuurlijk willen we meer........