3 - 1

ADO '20 JO13-1

15 april 2015 18:00

Onbekend

Nadat D1 de laatste twee keer bij AZ niet wist te winnen - 4-3 op een heel veld en 15-13 in de Twingames - werden afgelopen woensdag wederom de degens gekruisd met de Alkmaarse jonkies. Sil, Teun en Inigo moesten toekijken, Luca liep stage bij FC Texel en Milan schoot met scherp in de D3. We werden daarom aangevuld met spelers uit de D2, waardoor we met voldoende spelers aan de wedstrijd begonnen.
En beginnen deed D1 zeker. Al binnen 2 minuten was Yaid attenter dan de AZ-doelman en kon hij de 0-1 binnenschuiven. Er ontspon zich een gelijkopgaande eerste helft waarin D1 geen kansen weggaf. Uit een corner leek Yaid ook zijn tweede treffer te maken, maar de scheidsrechter kon niet goed constateren of de bal de lijn was gepaseerd.
Met een terechte voorsprong ging D1 de tweede helft in. AZ had wat aanpassingen gedaan en daar had het team zichtbaar moeite mee. AZ werd sterker en kon binnen zeven minuten op een 2-1 voorsprong komen. Hierna kreeg D1 weer wat meer grip, maar het initiatief lag duidelijk bij de thuisploeg. Diezelfde ploeg kon in de slotfase profiteren van een misverstand bij D1, waardoor de score nog enigszins geflatteerd naar 3-1 uitliep.