33'
51'
Ted Amson (schot)

1 augustus 2015 15:00

In de eerste helft heeft ADO’20 niets te vertellen. De Uien zijn heer en meester en laten zien dat ze al drie weken bezig zijn. In vergelijking; ADO heeft afgelopen dinsdag pas zijn eerste training afgewerkt.  De geel-zwarte formatie weet dat in de eerste 10 minuten van de wedstrijd uit te drukken in twee goals. De eerste valt uit een strafschop (makkelijk gegeven voor een overtreding van keeper Van der Wijst) die wordt benut door Ignacio; de tweede is een intikkertje van Tillema uit een mooie aanval via de linkerflank.

Na dit moeilijke begin komt ADO wat beter in het spel. Dat levert twee kleine kansjes op. De eerste is een vrije trap van specialist Klijbroek maar de bal scheert de lat en de tweede is een kansje voor Neele die keeper Van Nieuwkoop op zijn weg vindt. Rijnsburg houdt het betere van het spel en drukt dat uit middels een mooie goal van Leonard. Nog geen twee minuten later scoort Ignacio opnieuw nadat hij twee ADO-verdedigers eenvoudig wegzet. In de slotfase van de eerste helft nog een kans voor Neele maar zijn schot gaat net over.

Trainer Sluijter stuurt in de tweede helft bijna een geheel ander elftal in het veld; alleen Groen en Koster blijven staan; zij worden na een kwartier vervangen door Zinga en Schoonhoven. In de 51’ minuut scoort Amson een prachtige goal. Hij zet zelf de aanval op, kaatst met Berntzen en rondt koelbloedig af.

Rijnsburgse Boys blijft de sterkere ploeg maar weet niet meer te scoren. Enerzijds worden de mooiste kansen gemist; anderzijds speelt Laan een zeer goede wedstrijd door een aantal prachtige reddingen te verrichten. Vlak voor tijd dringt ADO nog aan maar verder dan een kopbal op de lat van Steenstra komen de Heemskerkers niet. Zo blijft het bij 4-1. Om met Henk Voormeer te spreken: "ADO wint de tweede helft...."

Een nuttige oefenwedstrijd waarbij de trainersstaf veel spelers in actie heeft gezien tegen een sterk Rijnsburgse Boys.

Opstellingen:

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Freke, Kuipers, troost, Vlug, Ignacio, van de Vijver, Celen, Leonard en Tillema. Na de pauze maken Van Ewijk, Wijks, Sardar en Tol hun opwachting.

ADO’20: Van der Wijst; Zinga, Groen, van Amersfoort, Koster, Van Leiden, Neele, Mazreku, Keus, Klijbroek en Schoonhoven. Na de rust verschijnen Duyn, Van der Grijp, Steenstra, Huisman, Den Dunnen, Berntzen, Amson en Boom in het veld.