ADO '20 1 (zon)

8 augustus 2015 13:00

Zilveren Trawler-toernooi

Prachtig weer in IJmuiden en de tweede oefenwedstrijd van ADO20 stond om één uur op het programma. Tegen Katwijk. Hetzelfde Katwijk dat vorig seizoen de titel in de Hoofdklasse behaalde, op één been met twee vingers in de neus zal ik maar zeggen. Nu zijn ze volgens Cees Bruining een ambitieuze Topklasser die bij de eerste zeven willen eindigen en willen doorstoten naar de 2e divisie. Katwijk, dat drie van de vier ballen een linie terugspeelt en pas als alle poppetjes op een rij staan, de beslissende pas naar voren speelt. Moeilijk voor ADO’20 waar Edwin Dekkers weer in de achterste linie speelde en Selcuk Yilmaz voor de eerste keer als linksbuiten.

In het eerste kwartier kon ADO’20 het nog een beetje bijbenen maar toen Van Ooijen voor Katwijk in de 16e minuut de score opende  en Mengerink er in de 32ste minuut 2-0 van maakte, was het gedaan. Na de 3-0 voor Katwijk in de tweede helft was het Sven Berntzen, die met een prachtige volley de stand op 3-1 bracht. In de 75e minuut werd het nog 4-1 door Jongeneelen.
Of ADO’20 nog wat terug deed?
Ja natuurlijk, Rick Neele voor de rust met een prachtig schot en Paul Groen met een keiharde kopbal uit een corner waren prima acties. Daarbij nog opgemerkt dat in de goal bij Katwijk ene Koroglu stond. Een geweldig doelman!

In de tweede wedstrijd van vanmiddag moest ADO aantreden tegen Stormvogels en weer op het veld met de minimale afmetingen. Twee keer languit vallen en je lag zomaar bij de cornervlag aan de andere kant. ADO met een veredeld tweede elftal, maar nog steeds spelend met hetzelfde elan als waarmee men de vorige competitie had afgesloten.
ADO dicteerde het spel en kreeg voldoende kansen, maar in de goal bij Stormvogels stond een ADO-adept, Danny Adrichem. Pas toen Stormvogels in de tweede helft tegen de verhouding de 1-0 maakte, werd ADO goed wakker. Mark Dijkkamp maakte 1-1 waarna Robin de Boer een prachtige schuiver de 2-1 liet noteren.