Rick Neele (kopbal)
40'
Rick Neele (schot)

18 augustus 2015 20:00

Het oefenduel Assendelft - ADO'20 was de eerste wedstrijd die ik van het "nieuwe" ADO zag. En eerlijk gezegd: het viel me (de eerste helft) niet tegen. Over de tweede 45 minuten hebben we het later nog.

Al snel in de wedstrijd kwam een gedreven spelend ADO'20 op voorsprong. Een vrije trap van Jeffrey Klijbroek (wie anders?) verdween onhoudbaar in de kruising van het Assendelft-doel. Nog geen drie minuten later rondde Ted Amson een goed opgezette aanval door het midden bekwaam af (0-2). ADO bleef domineren en bepaalde het spel. In de 18e min. schoot aanvoerder Edwin Dekkers keihard in, de Assendelft-doelman wist in eerste instantie de bal te pareren, maar in de rebound was hij op de inzet van Sven Berntzen kansloos (0-3).
Pas in de 20e min. kregen de Assendlevers de eerste mogelijkheden om nog even dichtbij te komen. Een vrije kans voor Assendelft werd echter door Jack Laan knap tot corner verwerkt. Uit de daarop volgende hoekschop kon Dennis de Wit de bal nog net aan van de doellijn halen.
Daarna nam ADO het heft weer in handen. In de 33e min. werd een voorzet van Selcuk Yilmaz door Rick Neele ingekopt en vlak voor rust was ook de 0-5 een feit. Een mooie individuele actie van Selcuk Yilmaz kwam via Jeffrey Klijbroek bij Rick Neele en de oud-Assendelver scoorde beheerst zijn tweede.

Na de thee kwamen Marcel Huisman, Sead Mazreku, Ugur Kaya en Clive Keus in het veld voor Jeffrey Klijbroek, Ted Amson, Selcuk Yilmaz en Sven Bertnzen. En of het nou door die wissels kwam of het feit dat Assendelft veel feller (soms te fel) streed om de bal, geen moment kon ADO in de buurt komen van het niveau voor de rust. Na een kwartier was het zelfs Assendelft dat als eerste gevaar voor het ADO-doel kon stichten. Pas in de 70e min. moest de Assendelft-keeper handelend optreden bij een schot van Clive Keus.
Kort daarna stierf het duel in verbazing. De scheidsrechter floot in de 76e min af.
Vanaf de zijkant te beoordelen had hij genoeg van het voortdurende commentaar op zijn leiding van een Assendelft-speler. Maar wie het beter of meer weet mag het zeggen.