ADO '20 1

Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

6 september 2015 14:30

Barrett, V.L.

Het seizoen 2015-2016 is begonnen. Na een aantal mindere oefen- en een drietal overtuigende bekerwedstrijden begint ADO’20 de competitie in de Hoofdklasse A met een gelijkspel. Het wordt 1-1 in Utrecht en daarmee kunnen zowel De Meern als ADO wel tevreden zijn.

ADO start overdonderend. In het eerste kwartier heeft de thuisclub niets in te brengen tegen een aanvallend sterk spelend ADO. Dat levert naast een paar kansjes in de 8e minuut een mooi doelpunt op. Met een scherpe pass zet Dekkers zijn spits Berntzen vrij en deze schiet via een Utrechts been raak. Deze voorsprong is terecht; De Meern is nog niet over de middellijn geweest.
Maar na deze goal kruipt het Utrechtse team uit haar schulp en dan blijkt langzaam maar zeker dat het team van trainer Kruijs over een goede ploeg beschikt. Met technisch begaafde middenvelders als Verweij, El Yakoubi en Ahahaoui en de gevaarlijke Yasar in de spits. Na een klein half uur verliest het Heemskerkse middenveld de bal, die terecht komt bij de linksback Van Doorn. Deze levert een sublieme voorzet af op Yasar die doelman Laan verschalkt en dus de 1-1 maakt.
Vlak hierna verschaft Neele zichzelf een mooie kans maar in plaats van zelf te schieten, geeft hij de bal voor op Berntzen maar hier krijgt Van Rooijen net een teentje tussen. Tien minuten voor de rust krijgt aanvoerder Dekkers een grote kans maar zijn schot gaat naast en vlak voor de rust schiet Berntzen uit het niets de bal pardoes op de paal. De bal kaatst via de binnenkant weer het veld in maar “had een beter lot verdiend…”.

Na de rust een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. De beide keepers krijgen weliswaar niet veel te doen maar dat wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de schoten van o.a. Klijbroek, Dekkers en Van Amersfoort naast of over gaan. Halverwege de tweede helft wisselt trainer Sluijter zowel Amson als Yilmaz (voor resp. Huisman en Kaya) terwijl beide spelers toch niet slecht spelen. Wellicht om iets te forceren, vermoed ik, jammer alleen dat de invalbeurt van Kaya niet echt gelukkig is.
Een kwartier voor tijd maakt Neele plaats voor Keus. ADO probeert druk te zetten en dat levert wat schietkansen op, maar aan de andere kant moet de defensie alert blijven met name op de gevaarlijke Yasar. In de slotfase zijn er nog twee grote kansen. De eerste is voor Gerritsen die net als Berntzen in de eerste helft uit het niets op de paal schiet. Dat is nog even schrikken. En de laatste is voor Berntzen die uit een prachtige aanval over links de bal voor het intikken heeft maar ook niet verder komt dan de paal.
Zo blijft het dus bij een deling der punten. De conclusie is dat we een leuke wedstrijd hebben gezien met prima voetbal. En dat geeft vertrouwen in de toekomst.

Opstellingen:
De Meern: André Nell; Steve Blokland, Irak Asad, Joris van Rooijen, Sven van Doorn; Redouan El Yakoubi, Dion Gerritsen (86’ Abdelmajid Himi), Bob Verweij, Gokhan Yasar, Achmed Ahahaoui en Eddy Vorm (77’ Sjoerd Vlasman).

ADO’20: Jack Laan; Dennis de Wit, Gert Jan van Leiden, Sem van Amersfoort, Yousouf Zinga; Jeffrey Klijbroek, Edwin Dekkers, Ted Amson (65’ Marcel Huisman); Rick Neele (75’ Clive Keus), Sven Berntzen en Selchuk Yilmaz (65’ Ogur Kaya).

Scheidsrechter Barrett, die een prima wedstrijd fluit, geeft geel aan El Yakoubi (De Meern) en Yilmaz en Kaya (ADO’20).