Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

15 november 2015 14:00

Bos, A.

Onbekend

Aanhouden Doet Overwinnen (ADO’20) behaalt een zwaarbevochte overwinning op Samenspel Doet Overwinnen (SDO) uit Bussum. En dat gebeurt niet met hetzelfde oogstrelende voetbal als de wedstrijd tegen DHC van vorige week, maar met vechtvoetbal. Dat kan het huidige ADO’20 dus ook en dat is een prettige constatering.

Het waait hard in Bussum en de wind staat precies recht op het veld. Maar gelukkig wordt het een paar minuten voor de aftrap droog en dat blijft het ook gedurende de volle negentig minuten. Trainer Thijs Sluijter stuurt in het kader van “never change a winning team” dezelfde elf strijders de arena in als de vorige week in de gememoreerde wedstrijd tegen DHC. En waarom ook niet; het spel was van een hoog niveau en de overwinning dik verdiend.

Dat hoge niveau wordt op deze zondagmiddag niet gehaald. Dat heeft natuurlijk te maken met de wind. En met de tegenstander. Maar ook met de ploeg zelf. Verschillende spelers halen hun niveau niet. De wedstrijd begint overigens met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de gestoorde en laffe terroristische aanslagen in Parijs. ADO’20 begint sterk en heeft het meeste balbezit. SDO beperkt zich in de beginfase door negen man achter de bal te houden en de lange bal te hanteren. Deze lange bal vliegt herhaaldelijk over de achterlijn en dus hoeft de Heemskerkse verdediging zich weinig zorgen te maken. Maar dan ontstaat er ineens een gevaarlijke situatie voor de goal van Jack Laan. In eerste instantie stopt Laan de inzet van Dorresteijn nog, maar na verkeerd uitverdedigen valt de bal zomaar voor de voeten van Slager die zich niet bedenkt en de 1-0 binnenschiet.

Dat is een streep door de rekening van de Superezels die hun zinnen hebben gezet op de tweede periodetitel. En in dat plan past het niet te verliezen van de nummer 10 van de ranglijst. Hat antwoord komt van de voet van Kaya, maar zijn schot wordt corner geduwd door Thomas, de doelwachter van SDO. In de loop van de eerste helft heeft ADO wel het meeste balbezit, maar doet er verrekte weinig mee. De in het wit met blauwe shirts en zwarte broeken geklede SDO is eigenlijk gevaarlijker met het countervoetbal dat de ploeg hanteert.

Na de thee heeft ADO de wind mee. Letterlijk en figuurlijk. Al na vier minuten is de gelijkmaker een feit. Uit een corner van Boom springt Amson boven alles en iedereen uit en kopt de bal in de verre hoek. ADO zet een tandje bij en wil “erop en erover”. Maar dat gaat minder gemakkelijk als wellicht gedacht. De tegenstander van vandaag beschikt over een sterke verdediging en heeft in negen wedstrijden nog maar 8 goals geïncasseerd. En hoewel ADO een overwicht en meer balbezit heeft en hard werkt, is SDO gevaarlijk in de counter. Toch gaat de aanhouder er met de overwinning vandoor. In de 78ste minuut lijkt het pleit beslecht. Neele ontsnapt aan de Bussumse aandacht en gaat alleen op Thomas af maar geheel tegen zijn gewoonte mist hij deze grote kans. En net wanneer je denkt dat het toch in een gelijkspel eindigt, wordt Neele opnieuw weggestuurd. Deze keer faalt hij niet. Hij kapt zijn directe tegenstander uit en scoort beheerst met de linkervoet.

De overwinning komt niet meer in gevaar en had zelfs nog iets groter uit kunnen vallen, maar invaller Klijbroek schiet net over. Maar wie maalt daarom? ADO boekt een belangrijke overwinning. Niet alleen klimmen de Heemskerkers naar de zesde plek op de ranglijst, maar gaan ook aan kop in de tweede periode. Kortom; de aanhouder doet bijzonder goede zaken.

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen LSVV op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op De Vlotter en begint om 14.00 uur.

Opstellingen:
SDO: Dion Thomas; Dwight Oehlers, Micha Fokker, Berry van ’t Land, Sjoerd Gerritse; Mike van ’t Land, Maikel van Latum, Desley Groenewegen, Djoey Dorresteijn, Veirano Slager en Rick van der Velden. Invalbeurten voor Ilias El Mazouji, Joël van der Heuvel en Dennis de Loos.
ADO’20: Jack Laan; Edwin Dekkers, Gert Jan van Leiden, Sem van Amersfoort, Marvin Boom; Sead Mazreku (60” Jeffrey Klijbroek), Marcel Huisman, Ted Amson; Rick Neele, Clive Keus (70’ Sven Berntzen) en Ogur Kaya ( 70’ Selcuk Yilmaz).

Scheidsrechter Bos geeft geel aan Gerritse en M. Van ’t Land van SDO en Dekkers van ADO.