Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

29 november 2015 14:00

Schaik, W. van

Al gauw werd het op een winderig sportpark De Vlotter duidelijk dat ADO de bovenliggende partij zou zijn.

In de beginfase lag het tempo van de Heemskerkers nog te laag om echt gevaarlijk te worden, maar na een kwartier ontstonden de echte mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo lukte het Gert Jan van Leiden uit een corner van Marvin Boom net niet om doelman Abdel el Bahraoui te passeren.  Een minuut later stopte dezelfde doelman op knappe wijze een pegel van Rick Neele. Maar in de 17e min. viel dan eindelijk de verlossende goal. Een mooi opgezette ADO-aanval eindigde bij Rick Neele en laatstgenoemde schoot beheerst in (1-0). Daarna had ADO eigenlijk de score minimaal moeten verdubbelen. Een aantal keren werd de bal op een miraculeuze manier uit het Leonidas-doel gewerkt, liet Abdel el Bahraoui zien geen slechte keeper te zijn en stond het vizier van de ADO-ers niet altijd op scherp. Tot de 31e minuut, toen de bekende indraaiende hoekschop van Marvin Boom door Gert Jan van Leiden perfect werd ingekopt (2-0). Alles zeggend was het eigenlijk het feit dat ADO-doelman Jack Laan helemaal niets te doen had in het eerste bedrijf.

Na de pauze kwamen de Rotterdammers verrassend uit de kleedkamer en waren de eerste minuten feller op de bal, waardoor er zo maar een paar corners  te nemen waren. ADO had aanvankelijk moeite om in het ritme van de eerste helft te komen. Dat gebeurde pas na zo’n twintig minuten toen een één-tweetje tussen Sead Mazreku en Clive Keus door de ADO-spits doeltreffend werd afgerond (3-0). Daarna was het ADO dat het heft weer volledig in handen nam. Een prachtige individuele actie van Clive Keus werd nog gestopt door Abdel el Bahraoui (de enige Rotterdammer die een goede indruk in Heemskerk achterliet), maar enkele minuten later viel er prachtig staaltje van ‘gallery play’ te bewonderen. ADO-uitblinker Sead Mazreku scoorde wondermooi 4-0. In de slotfase zorgde dezelfde kleine ADO-middenvelder door een steekpass op Sven Bertnzen er nog voor dat de ADO-invaller de eindstand op 5-0 kon brengen.
Oh ja, ook in de 2e helft hoefde ADO-doelman Jack Laan wederom niet handelend op te treden.

De rustig en onopvallende scheidsrechter Van Schaik deelde geen kaarten uit.