Virgil Tjin-Asjoe

Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

24 januari 2016 14:00

Horst, Y.

De Superezels hadden nog wat recht te zetten tegen Quick. De heenwedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de Haantjes door een laat en gelukkig doelpunt van Tjin-Asjoe. En dus was ADO’20 met revanchegevoelens afgereisd naar Den Haag…

De wedstrijd is goed en wel begonnen of de bal ligt al in het netje. En wel achter doelwachter Sander van der Toorn die “er niet goed uit ziet”. Clive Keus heeft daar geen boodschap aan en zet ADO’20 dus al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong. Het voorbereidende werk is van Rick Neele, die zijn tegenstander te vlug af is. En dat zou niet de laatste keer zijn deze middag.

Binnen een vloek en een zucht is het alweer gelijk. Youssef El Baouchi scoort de 1-1 maar de scheidrechter van dienst, de heer Horst, ziet de handsbal van Frank van der Heiden over het hoofd. De goal had dus afgekeurd moeten worden, maar de protesten van de ADO-spelers zijn aan dovemans oren gericht. Even dreigt ADO onder de voet te worden gelopen door een fanatiek aanvallend Quick, maar het doelpunt valt aan de andere kant. Het is de uitstekend spelende Jeffrey Klijbroek die op het middenveld zelf de bal verovert. Hij geeft een briljante steekpass waarbij hij Neele vrij voor de goal zet en zo staat er na 7 minuten een 1-2 stand op het scorebord.

Het is duidelijk dat Quick het hier niet bij laat zitten. De Hagenaars spelen vol op de aanval en omdat ADO zich allesbehalve ingraaft, ontstaat er een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd met kansen aan beide kanten. De grootste is voor Neele die wederom zijn opponent zijn hielen laat zien, maar zijn schot gaat rakelings voorlangs. In de 25e minuut onderschept Gert Jan van Leiden een Haagse aanval. De sliding is voor 100% op de bal maar desondanks wijst de warrig leidende referee naar de stip: penalty. Het is echt een kadootje voor Quick, dat uitgepakt wordt door aanvoerder Kai van Hese die beheerst de 2-2 inschiet, invaller-doelman Mats van der Wijst kansloos latend.

Twee mooie goals van ADO en twee shit-goals van Quick; dat belooft nog wat voor de rest van de wedstrijd. Hoewel Quick dreigend blijft, doet ADO zeker niet onder voor de Hagenaars die drie plekken boven de Heemskerkers op de ranglijst staan. In de 38ste minuut wordt er een overtreding gemaakt op Klijbroek. De afstand naar de goal is zeker 25 meter. Diezelfde Klijbroek gaat er achter staan en knalt de bal ineens in de kruising. Het schot is niet eens heel erg hard maar wel zo zuiver geplaatst dat keeper Van der Toorn opnieuw kansloos is. De 2-3 is tevens de ruststand.

Na de thee een sterk startend Quick dat richting het eigen paviljoen spelend de achterstand wil goedmaken. Maar de uitstekend-spelende ADO-defensie blijft fier overeind en keeper Van der Wijst krijgt eigenlijk maar weinig te doen. Hetzelfde jonge middenveld, dat in de oefenwedstrijd tegen Swift nog door het spreekwoordelijke ijs zakte, maakt in deze wedstrijd het verschil. Keer op keer tikken Ted Amson, Sead Mazreku en Jeffrey Klijbroek hun tegenstander dol en zorgen er voor dat ADO eigenlijk veel gevaarlijker is. Dat leidt niet alleen tot kansen maar ook tot een doelpunt van ongekende schoonheid. De hardwerkende Amson wordt op rechts weggestuurd en geeft de bal strak voor. Keus stapt over de bal heen, Ogur Kaya legt prachtig terug op Mazreku die beheerst binnenschiet. Zulke doelpunten zie je zelfs op de training maar zelden.

Met nog 37 minuten te spelen, trekt Quick vol ten aanval. Eerst wordt de sterke Joost de Gelder als vierde spits ingebracht en niet veel later komt Virgil Tjin-Asjoe er ook nog bij. Dat zorgt weliswaar voor een aantal hachelijke momenten voor de goal van Mats van der Wijst, maar de jonge goalie houdt zijn hoofd er bij en zijn doel schoon.

ADO boekt dus een prachtige overwinning op het sterke Quick en dat geeft de burger moed. Zeker met de thuiswedstrijd tegen De Dijk voor de boeg.

Tot slot nog een enkel woord over de leidsman van vandaag. De heer Horst is in de eerste helft een paar keer de kluts kwijt, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij dat in de tweede helft heeft goedgemaakt door goed en consequent te fluiten. Toch klasse.

Opstellingen:
Quick: Van der Toorn; Ampong, Mulder, Bartlema, Van Hese, Van der Geest (58’ De Gelder), Hudepohl (75’ Tjin-Asjoe), Van der Kolk, van der Heiden, De Kruijf en El-Baouchi.
ADO’20: Van der Wijst; Dekkers, van Leiden, Van Amersfoort, Boom, Amson, Mazreku, Klijbroek (75’ Huisman), Neele, Keus en Kaya (86’ Berntzen).

Scheidsrechter Horst geeft geel aan Van Hese (Quick) en Keus (ADO’20)