82'

Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

21 februari 2016 14:30

Rampersad, M.K.

ADO’20 pakt drie belangrijke punten in de lastige, maar zeer attractieve uitwedstrijd tegen RKAVV. Een niet gegeven strafschop, een wel gegeven strafschop, een werelddoelpunt, een afgekeurd werelddoelpunt, kansen over en weer, het was kortom niet alleen attractief maar zeker ook spectaculair.
Na twee nederlagen, waarvan vooral de laatste tegen Nieuwerkerk niet was ingecalculeerd, dus weer een overwinning, al heeft ADO wel het geluk dat de warrig leidende scheidsrechter Rampersad een prachtige goal van RKAVV afkeurt….

Peter Beentjes vraagt zich in zijn voorbeschouwing af of de neuzen van de ADO-spelers de goede kant op staan. Het antwoord op deze vraag is: ja. De selectie van trainer Thijs Sluijter laat een prima wedstrijd zien met veel strijd, vechtlust maar ook met bij tijd en wijle prachtig voetbal. En een beetje geluk….

ADO begint sterk aan de wedstrijd op Sportpark De Kastelenring. De eerste kansen zijn voor de Heemskerkers die Klijbroek in de 6e minuut zien naastschieten. In de 11e minuut is het wel raak. De bal komt terecht bij Neele die zijn directe tegenstander zijn hielen laat zien en doelwachter Ten Kroode kansloos laat op een diagonale schuiver. Een paar minuten laten een identieke situatie, maar nu wordt het schot van Neele tot twee keer toe geblokkeerd.  In de 19e minuut komt de bal bij Klijbroek terecht. Hij draait naar zijn rechter en laat een verwoestend schot los; de bal vliegt hard in de kruising. Een beauty! Volgens de kenners nog mooier dan zijn goal tegen Quick, en die was al heel bijzonder.

En in Heemskerk weten we; wanneer Klijbroek scoort, dan wint ADO. Het is alleen jammer dat ze dat in Leidschendam nog niet weten. In de 21e minuut laat Groen zich te makkelijk wegzetten door Schoop die vervolgens van dichtbij Laan kansloos laat en zo de aansluitende treffer binnenschiet.  Prima spits trouwens, die Schoop.

In het verloop van de eerste helft laat ADO goed voetbal zien. Er wordt weinig weggegeven en het is dat keeper Ten Kroode in een bloedvorm verkeert, want anders hadden Mazreku, Keus en Berntzen de score kunnen uitbreiden.

In de 27e minuut verdient ADO een penalty. Er wordt overduidelijk hands gemaakt op de doellijn maar tot ieders verbazing geeft Rampersad een corner, de protesten ten spijt. En vlak voor de rust moet Verhagen eigenlijk de gelijkmaker binnenschieten maar zijn inzet gaat over en daarmee komt ADO goed weg.

De tweede helft is amper begonnen of de scheidsrechter legt de bal nu wel op de stip. Een verkeerde terugspeelbal van Groen bezorgt Laan problemen die hij oplost door Schoop neer te leggen. Het kost hem een gele kaart en ADO een tegentreffer. De Jong scoort beheerst en brengt de stand op 2-2.

Trainer Sluijter grijpt in en wisselt Groen voor De Wit. Met Dekkers centraal naast Van Amersfoort staat de verdediging inderdaad beter. ADO heeft een licht overwicht en krijgt kansen maar steeds is Ten Kroode de sta-in-de-weg. RKAVV doet van zich spreken middels een gevaarlijk schot van De Jong die Laan tot een prachtige redding dwingt. In de 71e minuut een heel bijzonder moment. Keus wordt afgefloten wegens buitenspel. De sterke laatste man van RKAVV, Lauwers, knalt de bal hard naar voren. Gedragen door de harde wind dwarrelt de bal over alles en iedereen heen inclusief Laan. Iedereen denkt: 3-2. Ook de scheidsrechter. Maar in tweede instantie keurt hij het wonderschone doelpunt af. Wat blijkt; een vrije trap wegens buitenspel is indirect en omdat niemand de bal heeft aangeraakt, telt de goal niet. Ik heb het voor u opgezocht; het klopt. Vrije trappen voor buitenspel zijn indirect; het is maar dat u het weet.

Een paar minuten later is het geen 3-2 maar 2-3. Neele gaat op rechts goed door, omspeelt zijn tegenstander, houdt de bal net binnen en geeft Berntzen een niet te missen kans. ADO dus wederom op voorsprong. Maar er is dan nog ruim een kwartier te spelen. De Leidschendammers zetten aan voor een slotoffensief maar zetten daarmee de deur achterin wijd open. De kansen zijn dus voor ADO dat Neele in de 86e minuut op de paal ziet schieten.

RKAVV is nog één keer dicht bij een doelpunt. De vrije trap van Verhagen wordt door Laan op de onderkant van de lat getikt en tot zijn opluchting stuitert de bal weer het veld in. Dat is even flink schrikken. In de allerlaatste seconden maakt Mazreku aan alle onzekerheid een einde. Keus verovert de bal op het middenveld, stuurt Neele de diepte in en zijn voorzet wordt door Mazreku afgerond. Eindstand 2-4.

Wat schiet ADO hiermee op? De Superezels staan nu vast op de zesde plaats. De achterstand op de nummer 5 Quick bedraagt 5 punten en de voorspong op de nummer 7 RKAVV is nu 6 punten. De tweede periode is een prooi voor OFC en als ADO nog iets moois van dit seizoen wil maken, moet het zich focussen op de derde periode. Maar daarnaast zit ADO nog in de beker. A.s. zondag wordt er in dit kader een uitwedstrijd gespeeld tegen eersteklasser Velsen.

Opstellingen:
RKAVV: Mike ten Kroode; Dave Hooymans, Gino Lauwers, Daan de Blank, Rico de Boer; Jari de Jong, Cagri Kodalak (60’  Sjors Verhagen), Robin Steffens, Sjors Verhagen; Rowendy Schoop en Remco Overdevest (82’  Peter Lomonaco).
ADO’20: Jack Laan; Edwin Dekkers, Paul Groen (51’  Dennis de Wit), Sem van Amersfoort, Marvin Boom; Marcel Huisman, Jeffrey Klijbroek, Sead Mazreku; Rick Neele, Clive Keus en Sven Berntzen.

Scheidsrechter Rampersad geeft geel aan Steffens en Lauwers van RKAVV en Dekkers en Berntzen van ADO’20.