Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

20 maart 2016 14:00

Schul, R.G.C.M.

Onbekend

ADO 2 had in hun wedstrijd het goede voorbeeld gegeven om tegen koploper KHFC 2 gelijk te spelen. In de eerste helft van het duel ADO-OFC gaven de mannen van trainer Thijs Sluijter aan deze middag ook te willen stunten.
Opvallend genoeg pakte de ADO-spelers de laatste vijf wedstrijden geen enkele gele kaart. In het duel tegen OFC deelde arbiter Schul er echter drie uit. Maar wat veel belangrijker was, ook pakte ADO de drie punten!

ADO had in de beginfase wat moeite met een tegenstander die vroeg druk zette. Maar gaandeweg wisten de blauwwitten het spel in handen te nemen en er ontstonden ook enkele kansjes. In de 8e min. schoot Ted Amson net over en een paar minuten erna greep OFC-goalie Been net in voordat Sead Mazreku de bal in het Zaanse doel kon glijden. Na een kwartier spelen was het wel raak een prachtige ADO-aanval eindigde in een 1-2 combinatie tussen Sead Mazreku en Rick Neele en de ADO-topscorer maakte bekwaam en beheerst af (1-0). Ook daarna bleef ADO de bovenliggende partij. OFC kon zelden gevaarlijk worden. Pas in de slotfase, nadat Ted Amson geblesseerd moest uitvallen, kon er Oostzaanse gevaar gesticht worden. Zo kon Gert Jan van Leiden op het laatste moment een scoringskans van Rachid el Yaghmouri ongedaan maken en moest Jack Laan op tijd uit zijn doel komen om Franky Zinhagel af te stoppen. De laatse 10 minuten kwam, zoals al gezegd, OFC sterk opzetten en moest ADO in defensief opzicht alle zeilen bijzetten om met voorsprong de rust te halen.

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen of beide teams hadden al kansen om te scoren. In de 47e min. werd een schot van Rick Neele gestopt en schoot Sven Bertnzen in de rebound (hoog) over. Een minuut later schoot Franky Zinhagel vanaf de achterlijn in het zijnet. OFC liet daarna blijken door te willen gaan daar waarmee  ze  vlak voor de pauze bezig waren: de ADO-defensie onder druk zetten. Toch leverde dat niet echt problemen op voor het ADO-doel. Daarentegen dwong Sead Mazreku in de 61e min. doelman Danny Been tot een uiterste krachtsinspanning. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke boogbal werd door hem net aan uit de kruising getikt. Nadat het OFC-offensief wat geluwd was, kreeg ADO meer mogelijkheden. Zo verspeelde Been bij het uitverdedigen de bal aan Sven Bertnzen, maar de ADO-spits schoot voor langs het lege doel. Dezelfde doelman kon in de 71e min. een prachtige vrije trap van Jeffery Klijbroek tot corner verwerken.
En OFC dan? De Oostzaners hadden waarschijnlijk hun dag niet, want zelfs een opgelegde kans van Nigel Hardenberg leverde niets op. De invaller maaide in vrije positie finaal over de bal heen.
De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de 74e min. OFC-verdediger Mike Brantjes blunderde en de bal kwam bij Rick Neele terecht, hij omspeelde doelman Been en een verdediger en schoot de bal in het lege doel (2-0).
Daarna volgde vanzelfsprekend een alles of niets offensief van de brigade van trainer Imdat Ilguy, maar echt billenknijpen werd het voor de Heemskerkers eigenlijk geen moment.

Voor een uitgebreide fotoreportage van Leo Tillmans klik HIER

Scheidsrechter Schul gaf geel aan Edwin Dekkers, Sem van Amersfoort en Rick Neele (allen ADO)