81'

Mannen zondag, 1, Hoofdklasse A

16 mei 2016 14:00

Visser, E.R.

Bij de wedstrijd, waarbij voor beide teams niets meer op het spel stond, was slechts een handjevol toeschouwers op afgekomen. De helft daarvan waren Heemskerkse Superezels.

De wedstrijd in Rotterdam kende voor de Heemskerkers een ongelukkige start. Allereerst kwam de ADO-bus in een file terecht, waardoor er pas een kwartier later gestart kon worden. En toen er eenmaal begonnen was, kreeg ADO-speler Clive Keus tot overmaat van ramp binnen 10 minuten, na een forse overtreding op Franck Seuguep, van arbiter Visser rood voorgetoverd.
Toch had dat allemaal in het verloop van de eerste helft geen nadelige consequenties, want in de 15e min. was het topcorer Rick Neele, die ADO op voorsprong bracht (0-1). En ruim tien minuten daarna wist Gert Jan van Leiden de ADO-voorsprong zelfs te verdubbelen.
De 0-2 werd ook de ruststand.
In de tweede helft kwam er lange tijd geen verandering in die stand. Totdat 15 minuten voor tijd Leonidas een strafschop mocht nemen. Dat buitenkansje lieten de Rotterdammers niet onbenut. Ilias Chouaibi liet keeper Jack Laan kansloos (1-2).
De laatste 10 minuten moest ook Leonidas met tien man verder. Jeff Wouden kon in de 81e min. na zijn 2e gele kaart de kleedkamer opzoeken.
Bij het scheiden van de markt bracht invaller Sven Bertnzen de eindstand nog op 1-3.