Mannen, 1, Groep 1 001

25 augustus 2015 20:00

Dam, E.

De tweede poulewedstrijd voor de KNVB-districtsbeker speelde zich af in Hoorn, waar ADO'20 het moest opnemen tegen Zwaluwen'30, de zaterdag eerste klasser.

De eerste 30 minuten was de Hoornse club niet de mindere van ADO'20, ze kregen een aantal kansen maar snelheid in hun voorhoede ontbrak.
Pas in de 35e minuut werd ADO20 gevaarlijk bij een doorbraak van Ted Amson en in de 40 minuut was het raak, een steekpass van Ted op de op snelheid liggende Rick Neele betekende
de 1-0 voorsprong, toen Rick een lage schuiver langs de Zwaluwen-keeper schoot.
Nog geen minuut later viel de 2-0 toen toen wederom Rick doorbrak en de 2-0 op het scorebord liet aantekenen. Ook Seat Mazreku probeerde het daarna, maar zijn schot werd door de Zwaluwen-goalie gekeerd. Nog voor de rust was het wederom Rick Neele, die zijn snelheid kon uitbuiten. Met 3-0 ging de rust in.
Na de pauze, toen Erwin Dekkers was vervangen door Gert Jan van Leiden, was het in de 47e minuut raak. Een dekkingsfout achterin, bracht Rivelino Grauwde, vrij voor Jack Laan die geen kans had bij de lage schuiver en de stand dus werd terugbracht op 1-3.
Zwaluwen'30 probeerde nog wel iets terug te doen, maar achterin bij ADO werden weinig kansen weggegeven. In de 60e minuut werd Rick Neele vervangen door Sven Berntzen en die liet zien ook als rechtsbuiten zijn mannetje te kunnen staan. Kort na die wissel was er een Zwaluwen-overtreding met als gevolg een penalty. Die werd benut door Clive Keus en de 4-1 bleek ook de eindstand te worden. Een Zaluwen-verdediger kon daarbij met rood vertrekken en 10 minuten voor tijd vertrok er weer een Zwaluwen-verdediger na een tweede gele kaart. In de slotfase kwam Robin de Boer nog Clive Keus vervangen, maar gescoord werd er niet meer.
Scheidsrechter Dam uit Waarland floot een prima wedstrijd.

Opstellingen
Zwaluwen'30
Jurgen Roozendaal, NicoKkeizer, Jerrol Eeckhout, Niels Joren, Serdar Öztürk, Dave Ninteman, Joey Potveer, Revelino Grauwde, Danny Tol (80e Kevin Grent), Thierry Schilder (45e J. Nelen), Ivo Rottiné
Wissels: Gregory Martin, Kevin Grent, Rudo Hidden, Jim Nelen, Dennis Brouwer
ADO'20
Jack Laan, Dennis de Wit, Sem van Amersfoort, Rick Neele (75e Sven Bertnzen), Jeffrey Klijbroek, Clive Keus (65e Robin de Boer), Ted Amson, Ugur Kaya, Sead Mazreku, Marvin Boom, Edwin Dekkers (46e Gert Jan van Leiden).
Wissels: Yousouf Zinga, Robin de Boer, Joy Schoonhoven, Sven Bertnzen, Gert Jan van leiden, Mats van der Wijst.
Kaarten
Geel: Ugur Kaya (ADO'20)
Rood: Ivo Rottiné (2x geel) en Jurgen Roozendaal

De volgende bekerwedstrijd van ADO'20 1 is zondag 30-08 om 14:00 uur, thuis tegen AFC'34
Door deze uitslag is ADO al verzekerd van de volgende ronde in de strijd om de KNVB-districtsbeker.