Robin de Boer (intikker)
87'

11 augustus 2015 20:15

Onbekend

ADO’20 wint de ingelaste oefenwedstrijd tegen buurman FC Uitgeest met 7-0. De uitslag valt aan de hoge kant uit, vooral omdat de Uitgeesters zowel aan het slot van de eerste als aan het einde van de tweede speelhelft ADO’20 een paar handjes helpen.

In het eerste kwartier legt ADO een paar snelle combinaties op de kunstgrasmat en drukt FC Uitgeest met mooi voetbal in de defensie. De logische 1-0 wordt gescoord door Sead Mazreku die de voorzet van Selcuk Yilmaz afrondt. Daarna komt Uitgeest wat beter in het spel en ontstaat er een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Doelman Davidson van FC Uitgeest moet handelend optreden op een uitbraak van Mazreku maar is even later kansloos op de inzet van Sven Berntzen. Hij onderschept een terugspeelbal, omspeelt de keeper en scoort beheerst. Vlak voor de thee gaat de Uitgeester defensie niet helemaal vrijuit en brengt Clive Keus de ruststand op 3-0.

Na de thee laat ADO zien dat het twee klassen hoger speelt. Uitgeest heeft het moeilijk en komt er nog maar sporadisch uit. In de 49e minuut valt de mooiste goal van de wedstrijd. Een hoge voorzet wordt door Robin de Boer doorgekopt op de mee opgekomen Edwin Dekkers die de keeper in de luren legt met een verfijnd wippertje. Tien minuten later kopt Gert Jan van Leiden de bal uit een corner snoeihard op de lat en maakt Sven Berntzen een mooie goal, maar die wordt afgekeurd wegens buitenspel.

In de 78e minuut scoort De Boer de 5-0 na een slippertje van de laatste man van Uitgeest en twee minuten later doet Dennis de Wit hetzelfde. Een prachtige goal by the way. En vlak voor tijd is het opnieuw De Boer die de eindstand op 7-0 bepaalt. Er gaat een prachtig schot van Jeffrey Klijbroek aan vooraf. De bal valt via de keeper en de lat zo op het hoofd van de lange spits die eenvoudig binnenkopt.

En FC Uitgeest dan, hoor ik u vragen? Tja, de geelhemden werken hard en krijgen een paar kleine kansjes maar weten Mats van der Wijst niet te passeren.

Het ADO van trainer Thijs Sluijter begint langzaam vorm te krijgen, maar of alle posities al definitief zijn ingevuld, is nog de vraag.

Opstelling ADO’20:
Van der Wijst; De Wit, Van Leiden, Van Amersfoort, Zinga; Amson, Dekkers, Mazreku; Yilmaz, Keus en Berntzen. In de tweede helft komen Klijbroek, De Boer en Boom Mazreku, Yilmaz en Van Amersfoort vervangen.