85'
Rick Stals

29 september 2015 20:00

Jurroen Koene

Voordat iedereen aanwezig was, kon ADO al de leiding nemen. In de 2e min. drong Sead Mazreku de DEM-verdediging binnen en in de kluts schoot Ugur Kaya meteen raak (1-0).
Vanaf dat moment ontspon zich een aantrekkelijk, snel op en neergaand duel, waarbij ADO weliswaar het meest in balbezit was, maar geenszins recht op meer had. Even leek de derby op een te verwachte manier te ontsporen, maar arbiter Koene wist de enkele opstootjes adquaat op te lossen en kon ADO met een 1-0 voorsprong te gaan rusten.
De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld te zien als daarvoor. Beide teams gingen voor de volle winst. Nadat in de 54e min. een voorzet van Selchuk Yilmaz voor Clive Keus net aan niet te bewerken viel, was een minuut later Remco Hoek (ex ADO'20) dicht bij de gelijkmaker. Invaldoelman Jorrick Hoolwerf stopte echter bekwaam.
Zo'n tien minuten later was Ugur Kaya trefzekerder. Na een snel uitgevoerde ADO-aanval liet hij in de verste hoek de DEM-doelman kansloos (2-0). Nadat Ugur Kaya door een knappe redding door de DEM-goalie zijn inzet gestopt zag, was het aan de andere kant wel raak. Ruud Nooij (ex ADO'20) schoot in de 72e min. van dichtbij raak (2-1).
Daar liet ADO het natuurlijk niet bijzitten. Zo'n vijf minuten later rondde Clive Keus koppend een voorzet van Sven Bertnzen met gevoel af (3-1). In de slotfase (86e min.) kwam DEM via Rick Stals nog wel ietsje dichterbij (3-2), maar de ADO-overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.