0 - 1

ADO '20 JO12-1

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 11

13 februari 2016 14:00

Tegen IJmuiden ging het deze keer en het zou niet makkelijk worden. Een D1 team uit IJmuiden, dat goed speelt, versla je niet zomaar. Daarbij had SVIJ al gelijk gespeeld tegen DSS waar onze D2 thuis van verloren had, in een overigens wel matige wedstrijd, waar iedereen wat uit vorm leek. Afijn, de trainersstaf had er over nagedacht en was er klaar voor.

De wedstrijd begon met de volgende opstelling: Ruben in de goal, Sven en Corne (samen echt goed hoor!) ervoor, Robin rechtsachter, Sam deze keer niet op het middenveld maar linksachter, Luke voor de verdediging op het middenveld, Joris rechtshalf op 10, Bart linkshalf. De aanval werd gestart met Tom op rechtsvoor, Sem in de spits en Joshua als de onvervalste linksbuiten. Laurens, Tim en Jessie startten op de bank. Wout was helaas geblesseerd.

ADO had op het wat harde zanderige veld, de wind behoorlijk tegen in de eerste helft, waardoor zij in het begin niet veel verder kwam dan het middenveld. Het ging wat op en neer en niemand was beter. Gelukkig bleef SVIJ weg van het doel van Ruben. Na 6 minuten had ADO een mooie aanval door het hart, waardoor Luke keihard kon schieten, maar helaas: onderkant lat! Het ging wat op neer en ADO was wel iets beter, maar kon nog niet echt gevaarlijk worden. Dat werd het wel weer in de 20e minuut met een kans voor weer Luke, maar net naast. ADO was vooral in deze fase beter, maar kon nog niet doordrukken. Wel jammer, het had 0-2 kunnen zijn. In de 25e minuut werd er gewisseld met Laurens in de spits en Jessie rechtsachter voor Tom en Joshua. Hierna was weer een kans via Sem en naar Laurens maar net niet. Daarna was het rust.

In de tweede helft had ADO wind mee en hoopten de meegereisde supporters dat het overwicht van ADO omgezet zou worden naar doelpunten. ADO was dan ook meteen in de aanval en nadat zij de bal kwijtraakte in de 3e minuut, werd er voorin meteen goed verdedigd. Joris pakte de bal af en maakte een kaats met Robin, die hem mooi voorgaf zeg! Op de altijd supersnelle en handige Laurens die de 0-1 op de borden zette. Daarna bleef het spannend. ADO had wel een overwicht, zeker ook met een kans voor Joshua die net naast ging, maar 0-1 is maar 0-1 en iedereen was bang dat SVIJ er toch een keer langs zou komen. Alle spanning zorgde er trouwens wel voor dat iedereen wat warmer werd, want het was fris in IJmuiden. Echt warm werd het, toen de scheids in de 3e minuut van de reservetijd SVIJ nog een vrije trap gaf net buiten de 16. Maar gelukkig, de vrije trap ging links naast de paal en onze Superezels hadden de overwinning te pakken! Goed hoor, iedereen had zich helemaal leeggespeeld, en bleef er voor gaan. De D2 doet zo weer mee met de competitie en kan volgens ingewikkelde wiskunidge berekeningen, als zij volgende week ook wint, zelfs naar de 1e plek.