ADO '20 1

3 - 3

Swift 1

19 januari 2016 20:00

Trainer Thijs Sluijter wil graag nog een oefenwedstrijd spelen voordat de competitie as. zondag hervat wordt. De tegenstander is de Amsterdamse zaterdagclub Swift, spelend in de Hoofdklasse A, waar het momenteel de zesde plek bezet met 19 uit 12, 7 punten achter de beide koplopers Huizen en ODIN. De trainer van Swift is Mark Evers is bekend in Heemskerk. Hij is oud-speler van ADO’20 en oud-trainer van ODIN. En de keeperstrainer van Swift is Dennis Nederlof; een functie die hij niet geheel toevallig ook bij ADO heeft.

Scoreverloop:

31’  0-1  Van Wakeren

36’  1-1  Kaya

40’  2-1  Kaya

42’  2-2  Hazelhof

55’  3-2  Mazreku

80’  3-3  Steij

Het is een wedstrijd met twee, of beter gezegd met drie gezichten. Om mij niet geheel duidelijke redenen wordt er niet zoals te doen gebruikelijk 2 x 45 maar 3 x 30 minuten gespeeld. In de eerste 30 minuten is ADO de betere ploeg. Het heeft meer balbezit, drukt Swift in de verdediging en krijgt meer kansen. De grootste is de penalty die ADO krijgt na een overtreding op Keus. Aanvoerder Dekkers verzilvert echter niet; zijn inzet wordt gestopt. En in de laatste minuut verschijnt Keus alleen voor de goalie, maar ook hij weet het net niet te vinden.

De tweede 30 minuten zijn amper begonnen of de bal ligt wel in het netje. De ADO-verdediging staat te klungelen, keeper Van der Wijst grijpt niet in en uit de kluts tikt Van Wakeren de bal binnen; 0-1. Vijf minuten later staat het 1-1. De voorzet is van De Wit en de goal is van Kaya, die ongehinderd binnenschiet. Niet veel later is het opnieuw Kaya die het net weet te vinden. Nu gaat er een blunder in de Amsterdamse defensie aan vooraf. En nog geen twee minuten daarna doet ook De Wit een duit in het blunder-zakje en laat Hazelhof ontsnappen: 2-2. Vijf minuten voor de tweede rust komt ADO op een 3-2 voorspong. De mooie aanval gaat over links waarbij Kaya zijn tegenstander uitkapt en Mazreku vrij voor de goal zet. De 3-2 is een prachtig doelpunt.

In de derde helft zijn de rollen omgedraaid. Swift trekt het spel naar zich toe, daartoe in de gelegenheid gesteld door een slap acterend ADO dat het middenveld helemaal uit handen geeft. Tien minuten voor tijd tikt Steij de gelijkmaker binnen nadat de ADO-defensie staat te snurken.

Een wedstrijd met drie gezichten dus. ADO start erg sterk, komt op voorsprong in het middelste gedeelte van de wedstrijd maar kan de winst niet over de streep trekken. Met name de blunders in de defensie moeten Sluijter zorgen baren. Dat mag as. zondag tegen Quick niet gebeuren.