Chris de Graaf

Mannen, 1, Groep 1 03

6 februari 2016 15:30

Knetsch, J.

De eerste kans van de wedstrijd was voor ADO, maar Eemdijk-keeper Ruizendaal redde het schot van Rick Neele. Niet veel later kregen ook de bezoekers hun eerste mogelijkheid, maar Gilkes richtte te hoog en de bal verdween over het Heemskerkse doel. De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij, echter zonder echt grote kansen te creëren. Na ruim een half uur spelen kwamen de Heemskerkers goed weg toen Bout alleen voor keeper Mats van der Wijst tegen de doelman aan schoot. Vlak voor rust kreeg Eemdijk opnieuw een goede kans. De actie was van Selimi, maar opnieuw miste Bout.

Na elf minuten spelen in de tweede helft kwam ADO'20 op voorsprong. Rick Neele schoot de bal vanaf rechts in de verre hoek, 1-0. Kort daarna vergat Mazreku de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De middenvelder stuitte op keeper Ruizendaal.
Tegen het einde van de wedstrijd voerde Eemdijk de druk op en kreeg het nog een goede kans, maar Selimi schoot hoog over. Tien minuten voor tijd leek ADO'20 de genadeslag uit te delen, maar een pingel van afstand ging via een been tegen de paal. Vlak voor tijd kwamen de mannen van Thijs Sluijter nog goed weg toen De Graaf de bal in het zijnet schoot.

ADO'20 gaat door naar de laatste zestien in de strijd om de districtsbeker en treft dan in een uitwedstrijd Koploper in de  2e klasse Velsen, dat verrassend -ver in blessuretijd- De Dijk met 1-2 versloeg