90'

Mannen, 1, Groep 1 B

28 februari 2016 14:00

Wassink, R.

Het sprookje van Velsen in de districtsbeker blijft maar voortduren. Nu waren wij het slachtoffer van de dadendrang van de tweedeklasser. Het werd in Velsen 2-1.

ADO'20 zette de tegenstander vanaf het beginsignaal direct onder druk en creërde veel kansen. Zo werd onder meer een schot van Kaya van de lijn gehaald door Greveling en raakte Klijbroek nog de lat voor de ploeg van Thijs Sluijter. Het was een wonder dat de mannen uit Heemskerk na de eerste helft het net nog niet hadden gevonden. Een aderlating voor de thuisploeg was het geblesseerd uitvallen van keeper Eijkelenboom na ruim een half uur.

Na acht minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. ADO'20 dacht een vrije trap te krijgen maar het spel mocht door en Velsen counterde snel met een lange bal en Castricum schoot binnen, 1-0. Na ruim een uur leek Velsen op 2-0 te komen, maar Swiers miste vrij voor het doel een grote kans.

De 2-0 kwam er toch. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Castricum die fraai binnenschoot. Berntzen bracht vijf minuten voor tijd de hoop nog even terug bij ADO'20 door de 2-1 te maken. In de blessuretijd was Keus nog dicht bij de gelijkmaker voor de Heemskerkers, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Van der Lugt.

In de kwartfinale gaat Velsen op bezoek bij de winnaar van de ontmoeting tussen DTS uit Oudkarspel en Magreb'90.