D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 11

19 maart 2016 11:45

Opgetogen vertrokken wij naar Haarlem. Het was weer het gebruikelijke kris kras door elkaar heen rijden: sommigen gingen door de Wijkertunnel, anderen gingen rechtsaf, en zelfs leek iemand op te stijgen zo aan zijn uitlaten te horen, maar uiteindelijk kwamen onze gladiatoren in Haarlem aan. Vol goede moed werd gestart, alhoewel het kunstgrasveld meer op een platgeslagen hockeyveld leek, dan op een voetbalveld.

Trainer Jesus had deze keer helaas niet de beschikking over zijn sterspits Laurens. In de goal kwam Ruben, Sven en Corne centraal achterin, Tim rechtsachter, Jessie linksachter, Sam in het midden, Wout op 10, Joshua linkshalf, Bart linksvoor, Sem in de spits en Tom rechtsvoor. Joris en Robin startten op de bank.

ADO begon wel lekker, vooral op hun helft, en was wat beter met een mooi schot van Wout. Ook DSS deed mee, kreeg een corner en kopte fraai in waarna Ruben met een nog mooiere zweefduik deze eruit haalde. In de 12e minuut had ADO zelfs 3 corners op een rij, maar helaas kwam er niets uit. In de 18e minuut was er een dubbele wissel: Sem en Jessie eruit voor Joris en Robin. De wedstrijd ging wat op en neer met een goede aanvallende actie voor Joshua in de 19e minuut. 4 minuten later was het wel raak: DSS scoorde 1-0 doordat ADO helaas de bal niet lekker weg kreeg. Geen man overboord, ADO was lekker aan het voetballen, dus zou ook wel scoren.

Na de rust begon trainer Jesus met een meer vertrouwde opstelling met Tom in de spits, Bart linksbuiten, Sem rechtsbuiten, Joris op 10, Wout mid mid en Sam linkshalf. Robin, Sven en Corne en Tim vormden de verdediging. Helaas kwam er wat te weinig voetbal in. ADO was onwennig op het te harde veld, de bal stuiterde nogal en daardoor werden duels meer verloren dan gewonnen. Toen DSS 2 corners kreeg stond het dan ook 3-0….oei! deze wedstrijd was een soort PSV AJAX in deze competitie dus er moest gewonnen worden door ADO om mee te blijven doen. De superezels zetten daarom hun tanden erin en na een mooie vrije trap van Wout, kon Joshua in de rebound intikken, 3-1. ADO bleef haar uiterste best doen en een paar minuten voor tijd was er een soortgelijke situatie: 3-2 weer door Joshua via een vrije trap door Wout. ADO speelde in deze fase vol gas voorruit en was veel gevaarlijker, alhoewel DSS kon counteren en het aan Ruben lag dat er geen tegengoals vielen. Maar juist door de beleving en de wil, werden de duels nu wel gewonnen en kwam de bal wel onder controle. Dat bleek ook uit een aanval over Joris, die weer spits was gaan spelen en een tikkie takkie naar Sven kon spelen, maar helaas: de bal op de paal!!! Het meegereisde publiek brulde van ontzetting! Wat een pech, want ADO was er bijna. In de tussentijd werd er best fors gespeeld en af en toe lagen er meerdere spelers van ADO bewusteloos op het veld, maar werd er toch weer verder gespeeld. Helaas, het zat er vandaag net niet in. Kwam wat door het veld en het feit dat de goede inzet net wat te laat kwam. Toch had iedereen erg zijn best gedaan en speelde eigenlijk best goed, op naar de volgende wedstrijd en het leuke toernooi bij SVA.