19 november Jong Hercules 2-Ado 3 (beker)

ADO '20 3

Mannen, 3, Groep 1 25

19 november 2016 14:30

Onbekend

Vandaag stond de derde bekerwedstrijd op het programma. Na de potjes tegen Blauw-Wit (3-2 winst)en Castricum (4-1 verlies)was een overwinning met 7 goals verschil nodig om door te gaan. In voetbal is alles mogelijk maar  ik zag dit duel  meer als een extra mogelijkheid  om zaken te verbeteren en jongens op de goede plek te laten voetballen.

Vandaag 3 man die niet meededen ,Mick nog steeds geblesseerd(hebben jullie wel contact met hem,vraag ik me af),Johan die gaat stoppen(jammer ik ga je fanatieke inzet missen)en Matthijs( die zijn enkel een weekje rust gunde ,heel verstandig).Met Mats, geleend van een ander team, toch nog 15 man ,dus 4 wissels)

Het veld  was nat maar gedurende de wedstrijd viel het nog mee met de neerslag. Het viel niet mee dat  we binnen 10 minuten al twee goals tegen kregen. Eerst schoot Ted in de grond en had  een Jong Hercules-speler ineens vrije doortocht en even later werd van afstand de bal mooi ingeschoten. Toch was ADO niet van slag en ging beter spelen. Een mooie opkomende actie van Joost met voorzet op Daan liep voor Jong Hercules maar net goed af. Even later was er een sterke actie van aanvoerder Mattijn die hij prachtig afrondde met een geplaatste bal in de linkerbovenhoek .Mooie goal!!!

Jammer dat Jong Hercules er al snel weer 3-1 van maakte,we waren nog aan het nagenieten.

ADO pakte de draad weer op  met mooi  combinatiespel  op het middenveld van o.a .Danny(jammer dat je  maar een beperkte actieradius heb )en Mattijn ,terwijl ook Mats goede dingen liet zien. Na een prachtige aanval die helaas op niets uitliep was Jong Hercules erin de counter daarna razendsnel uit en scoorde de 4-1.Toen even later Joost Tom  aanspeelde en deze werd verrast door een alerter reagerende JH –speler lag  nummer 5 achter Tim,daar kon ook Eric niets meer aan doen.

De goed leidende Bert-Jan Rozestraten (een bekende van mij )floot voor de rust ,tijd voor een bak thee.

In  de tweede helft beginnen we gewoon weer opnieuw .En ADO deed het niet eens zo slecht. Toch liep Jong Hercules uit naar 7-1 door o.a een eigen doelpunt van Eric(kan gebeuren).Toen pakte Tim een mooie hoofdrol  door een door Joost veroorzaakte strafschop op een spectaculaire wijze uit de linkerhoek te boksen .Met groeiend zelfvertrouwen was Tim daarna nog meerder malen een sta –in-de –weg  voor de JH-aanvallers. En ook de andere spelers lieten zien dat je ook met een grote achterstand nog best door kan voetballen en niet de koppies hoeft te laten hangen. Meerdere keren kwamen we gevaarlijk door en moest de JH- keeper ingrijpen .Eenmaal konden we nog juichen toen Roy(ondanks zijn noodgedwongen verkeerde schoenen  aan )aan het eind stond van een goed lopende aanval via Mats,Mattijn en Ted) en beheerst de bal langs de keeper schoof. Dat Jong Hercules ondanks goed verdedigend werk van Job toch nog 2x wist te scoren is jammer maar maakte eigenlijk niets meer uit. Uiteindelijk is het verschil dus wel 7 goals geworden….

Ondanks de grote nederlaag heb ik vandaag toch goede dingen gezien. Laten we die meenemen naar volgende week .Dan is Ymuiden de tegenstander .