1 - 3

Reiger Boys 5

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

12 november 2016 14:45

Met de nodige verwachtingen had ik mij richting de Vlotter begeven. Na de op zich goede wedstrijd van vorige week tegen OFC,wachtte nu een duel tegen Reiger Boys,ook een middenmotor.

Onder leiding van Jos Baltus werd afgetrapt en de eerste kans was voor de bezoekers. Gelukkig kwam Tim er goed uit en wist de bal weg te trappen. Daarna een periode waarin ADO een veldoverwicht had en er via verzorgd spel(met mooie passjes op het middenveld)richting vijandelijk doelgebied werd gespeeld. Er waren wat mogelijkheden o.a. voor Roy die een paar keer op doel schoot en Matthijs die op links 2x een aardige kans kreeg. Toen hij weer uitviel(enkel ,misschien eens een wedstrijd rust of laten behandelen)kwam Ted op zijn plek. Vervolgens een voorzet vanaf rechts (Job was in de eerste helft heel actief met zijn voorzetten) die via via bij Ted terechtkwam ,aarzelde hij niet en pegelde de bal in de linkerhoek(de keeper zat er wel aan maar de bal was te hard ingeschoten!)1-0 voor ADO. Vlak voor rust kwam Reiger Boys nog een paar keer gevaarlijk door. Goed ingrijpen van Eric voorkwam erger en een vrije trap toegekend nadat Joost een overtreding had begaan vlak buiten het strafschopgebied(of er binnen maar Jos legde hem er naast)werd overgeschoten. Zo konden we met een 1-0 voorsprong gaan rusten,het zag er goed uit.

Echter de tweede helft gaven we het (weer) weg. Om voor mij onverklaarbare redenen was Alex doorgeschoven naar het middenveld en werd zijn positie niet of niet goed overgenomen(ik kreeg het idee dat dit al eerder was gebeurd,ja inderdaad vorige week nog …….)Reiger Boys dat in de tweede helft wat meer naar voren ging spelen had dit razendsnel door en voor we het wisten kregen we twee goals om de oren. Wat jammer nou na die goede eerste helft.

Natuurlijk was er nog tijd om te herstellen maar op de een of andere manier kwam ADO er niet of nauwelijks meer aan te pas. Op het middenveld grossierden onze balvaardige spelers zoals Timo en vooral Mattijn in balverlies. Werd er wel wat directer gespeeld dan waren Daan en Ted direct dreigend maar Reiger Boys had ADO bij de strot en hield stand en kreeg nog de beste kansen.

Uit een counter zo rond de 80e minuut wisten ze voor de 3e keer te scoren en dat was de genadeklap. De wedstrijd bracht de laatste minuten niet veel kijkplezier meer,(wel koude voeten )Helaas weer geen punten. Teleurstellend (nu ik dit schrijf ,baal ik er nog steeds van).

Maar goed , volgende week is er weer een wedstrijd dus nieuwe kansen.