3 december ADO 3-Velsenoord 3: 0-4 (0-1)

Velsenoord 3

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

3 december 2016 14:45

Onbekend

Na de goede wedstrijd vorige week tegen IJmuiden, die helaas verloren ging, had ik toch wel goede verwachtingen voor het duel tegen Velsenoord, een ploeg met hetzelfde aantal punten, maar een nog iets slechter doelsaldo.

Er werd goed gestart. Jammer genoeg was Danny er niet bij en ook Mick ontbrak nog steeds (wel kwam hij kijken en maakte zich nuttig als grensrechter). Wij namen het initiatief en Velsenoord was voorzichtig.Vanaf links gaf Daniel weer een paar goede voorzetten. Ik zag een prachtige schijnbeweging van Daan, waar hij zelf ook van schrok. En de eerste kansen waren voor ADO, eerst een schot van Roy en later een prima mogelijkheid voor Tom, die met een geplaatst schot in de rechterhoek de keeper van Velsenoord tot een redding dwong. Enigszins tegen de verhouding was het na ca. 20 minuten toch de tegenstander die de leiding nam; een afvallende bal werd goed ingeschoten en Tim kon er niet bij, dat was 0-1.

Vlak daarna nog een grote kans, maar Tim redde goed. In de resterende minuten van de 1e helft gebeurde er weinig, nog een kans voor Roy en vlak voor de rust nog een grote kans voor Velsenoord, maar wederom redde Tim bekwaam en hield ons in de wedstrijd. Goed gedaan man!! We gingen rusten met de stand 0-1.

De tweede helft dan, ik weet niet wat er in de pauze besproken was maar ik denk dat niet iedereen begrepen had waar hij moet staan. Het 'stond' in ieder geval niet goed. Een Velsenoord-speler soleerde langs diverse spelers en leverde de bal panklaar voor een geheel vrijstaande medespeler bij de tweedepaal, ja daar kon ook Tm niets meer aan doen. 0-2.

Daarna was er geen opleving, en na het uitvallen van Mattijn verdween ook het aanspeelpunt, en leek ADO als los zand aan elkaar te hangen. Er was genoeg goede wil om te werken (ik zag bijvoorbeeld weer een hard werkende Bas en een rode kop bij Tom van de inspanning) maar het leidde niet tot resultaat. Velsenoord kon rustig afwachten en wist nog 2x keer te scoren, de verdediging schoot gewoon tekort. (Ik hoorde Matthijs mopperen 'hoe kan een team dat moeilijk scoort ,nu zo doeltreffend zijn'. Ze hadden in de voorgaande duels er slechts 10 ingeschopt, en ja ik vind dat ook onbegrijpelijk.)

Na dat 4e doelpunt vond Velsenoord het wel goed en kwamen er nog kleine mogelijkheden voor ADO. Ik zag nog een schot van Tom ,een poging van Daan en nog een schot van Bas, maar de Velsenoordse keeper was telkens op de goede plek.

Daar bleef het bij. Een treffende opmerking van scheidsrechter Jos vatte de tweede helft goed samen; voorin onmachtig (ze hadden nog wel een tijdje door kunnen spelen) en achterin een paar fouten. Ja, zo win je de wedstrijd nooit.

Ik denk dat het tijd wordt om een paar (harde) noten te kraken:

• - Probeer consequenter mandekking in de verdediging.
  • - Schuif Mattijn naar voren, met zijn techniek moet hij toch ook voorin als aanspeelpunt kunnen dienen. (Danny kan het spel ook verdelen op het middenveld).
  • - Gebruik de winterstop om de conditie aan te scherpen.

Volgende week nog een potje tegen Sporting Krommenie, hoop dat het in ieder geval een leukere wedstrijd wordt.