14 januari 2017: FC Velsenoord 3 – ADO 3 0-1 (0-0)

0 - 1

ADO '20 3

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

14 januari 2017 12:30

Na vijf weken eindelijk weer een wedstrijd. Ben benieuwd hoe het team deze periode is doorgekomen. We sloten 2016  af met een knappe overwinning maar het is  altijd weer spannend hoe de volgende wedstrijd verloopt. Iedereen was weer van de partij, ook de langdurig geblesseerde Mick was weer hersteld en aanwezig (en hij speelde een degelijke partij zonder echt op te vallen).

De start was goed. Onder leiding van Danny, die de lijnen uitzette, werd Velsenoord al gauw teruggedrongen op eigen helft. Er ontstonden een paar kansjes voor Bas die steeds beter in zijn rol komt als spits en bij mij opviel door het goed afschermen van de bal en het kaatsen. Nu nog wat goals. Ook de altijd actieve Daan had een mogelijkheid, maar ook Velsenoord kwam er af en toe gevaarlijk uit, met name als de snelle linksbuiten zich er mee bemoeide. Tim ranselde een vrije trap uit zijn doel en eenmaal leek het pleit beslecht maar de Velsenoord-aanvaller aarzelde te lang en verprutste de grote kans.

Wij hadden vijf wissels en die kwamen alle vijf tegelijk in het veld. Dat zorgde voor wat onrust, het leek of niet iedereen wist op welke plek hij kwam te voetballen (misschien een volgende keer niet allemaal tegelijk wisselen). Velsenoord wist echter niet te profiteren en na 10 minuten was het spelbeeld weer hersteld ten gunste van ADO.

Aan het eind van de eerste heft kwamen er drie kansen op rij voor Daan, Timo en Mattijn, maar de keeper en de paal  stonden in de weg zodat we met 0-0 gingen rusten. Het kon dus nog alle kanten op, maar langs de kant hadden we wel het idee dat je in ieder geval een punt moest pakken.

De tweede helft ging aanmerkelijk minder. We lieten ons af en toe onnodig terugdringen en vooral op het middenveld werden prachtige balaannames niet gevolgd door een snelle voortzetting richting de voorhoede waardoor balverlies werd geleden. En doordat de middenvelders zich vooral centraal bewogen kwam er aan de flanken veel ruimte voor Velsenoord. Tegen een betere tegenstander had dit wel eens verkeerd kunnen aflopen.

Maar ineens was er een wel goed lopende aanval en via een aantal schijven gaf Daan het laatste zetje richting Roy, die koelbloedig afrondde. Klasse man!! De 0-1 werd met gejuich ontvangen!!

In de laatste 20 minuten moest Velsenoord nu echt komen. Maar het was Bas die de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Tot twee maal toe won hij een duel en lag de weg naar het doel open. Echter de kracht en precisie waren er niet meer en zijn inzet rolde een meter naast. Jammer!

De laatste vijf minuten was het alle hens aan dek, Velsenoord probeerde uit alle macht nog langszij te komen. Maar liefst 7 corners op rij werden weggegeven, maar het merendeel van die corners werden slecht genomen, dus het was wel bibberen, maar echt goede kansen op de 1-1 kreeg Velsenoord niet. Het fluitsignaal van de scheids kwam me niettemin niet vroeg genoeg.

Het veldspel was in de tweede helft wel matig maar verdedigend stond het goed, dus de zege vond ik verdiend. Nogmaals gefeliciteerd mannen en tot de volgende keer.