4 maart ADO 3- Jong Hercules 4 3-13 (1-5)

3 - 13

Jong Hercules 4

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

4 maart 2017 14:45

Na de goede resultaten van de laatste wedstrijden, was ik benieuwd hoe het team het zou doen tegen een van de betere ploegen in onze competitie. Weliswaar stond JH in de middenmoot, maar de uitwedstrijd stond me nog wel enigszins helder voor de geest en die jongens konden wel aardig voetballen. Ook hun ruim voordelig doelsaldo gaf me wel een idee van hun sterkte.

Jammer dat Danny en Mattijn er niet bij waren ,onze twee centrale middenvelders, waar je altijd wel de bal aan kwijt kan.

Peter mocht weer fluiten en de vorige keer ging dat goed. We kwamen goed uit de startblokken, zetten gelijk druk op JH en al na vijf minuten was het prijs .Goede voorzet van Job en een keurige afronding door Roy. 1-0. Jammer genoeg konden we niet lang genieten van onze voorsprong, want bij de eerstvolgende aanval van JH was het ook gelijk raak voor hen. Een voorzet vanaf rechts werd door hun linkshalf direct achter Tim gevolleerd. 1-1. En 3 minuten later werd er niet goed ingegrepen door onze defensie en kon hun spits ontsnappen en koel de 1-2 laten aantekenen. In de daaropvolgende 10 minuten was JH op zoek naar meer treffers maar Tim redde bekwaam op een aantal kopballen en schoten. Echter halverwege de 1e helft kon hij een van dichtbij ingeschoten bal net niet genoeg tegenhouden en ging deze via zijn benen in ons doel 1-3.

Het was me inmiddels wel duidelijk dat dit JH inderdaad wel een klasse beter was dan onze laatste tegenstanders. En eigenlijk speelde ADO niet slecht, af en toe mooie combinaties van Roy en Timo maar JH hield vrij makkelijk stand. Ruim een kwartier hielden we ze tegen en had ik nog een beetje hoop op een redelijk resultaat maar In de laatste vijf minuten van de eerste helft werden we door het hoge tempo en vlotte combinatiespel volledig uitgetikt en scoorden zij vlak achter elkaar de 1-4 en de 1-5.

Rust. Oei, het is te hopen dat ze wat gas terugnemen anders worden het misschien wel dubbele cijfers.

2e helft. Het begon niet best. Matthijs die op de rechtsback positie was terechtgekomen (inderdaad niet jouw plek), verloor nogal schlemielig de bal en JH was er als de kippen bij om dit af te straffen en dat was 1-6. Daarna toch nog weer een opleving van ons. Een eerste inzet van Roy werd nog net door de keeper van JH naast getikt maar daarna was ons goudhaantje toch  weer op de juiste plek om de bal onbereikbaar voor de JH keeper in de hoek te schieten. 2-6.

Misschien wat overmoedig vonden sommige jongens het nodig om met risico te gaan uitverdedigen en dat is tegen dit kaliber tegenstander zeer onverstandig. Met twee passjes stonden ze voor Tim en daar viel de 2-7, de 2-8 en de 2-9. Was niet nodig geweest.

Deden we dan helemaal niet mee? Toch wel!! Ook JH gaf ruimte weg, eerst was er een mooi schot van Bas (helaas via de lat over) en daarna werd een counter goed uitgespeeld, een passje van Roy op Job die gelukkig niet aarzelde en de bal prachtig in de linkerbovenhoek ramde. 3-9.

Maar JH had direct weer een antwoord en rond de 30e minuut van de 2e helft kwamen de gevreesde dubbele cijfers  in mijn notitieblokje. 3-10.

In het laatste kwartier konden ze nog drie keer scoren, omdat wij het wel bleven proberen maar bij een afgeslagen aanval de helft van het elftal niet meer de puf had om terug te hollen zodat de andere helft zich geplaatst zag tegenover een numerieke meerderheid. En JH was nog steeds gretig genoeg om hier van te profiteren, die jongens bleven maar lopen. Pijnlijk efficient uitgespeeld.

We kunnen concluderen dat dit Jong Hercules een paar maatjes te groot was. Dat kan gebeuren. Tegen de sterkere teams zal compacter gespeeld moeten worden met weinig risico want anders krijg je  wel erg veel goals tegen. Over twee weken een mooie uitdaging tegen de koploper.