ODIN 8 - ADO'20 3; 0-8 (0-3). 18 februari 2017

0 - 8

ADO '20 3

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

18 februari 2017 14:30

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer laatst in onze competitie. Op papier zou dit 3 punten moeten opleveren, maar je weet het nooit. Vandaag moeten we het doen zonder Alex, Ted, Eric en Mick (vakantie, ziek of andere redenen). Wel krijgen we hulp van Joey en Mike omdat enkele jongens ook al eerder weg moeten (Danny en Tom).

De eerste vijftien, twintig minuten zijn rommelig, mede doordat veel jongens op voor hen vreemde plekken staan. Maar een goed ODIN weet niet te profiteren en na verloop van tijd wordt juist ADO wat dominanter. Op aangeven van Job schiet Joey op de paal en even later is er een treffer gemaakt door Tom. In eerste instantie keurt de scheids hem goed maar komt op zijn beslissing terug en besluit de treffer te annuleren vanwege buitenspel. Dubieus hoor...

Maar ADO heeft nu de smaak te pakken en even later is onze tweede hulpkracht Mike wel succesvol en knalt van dichtbij de openingstreffer in de touwen: 0-1.

Direct daarna een goede kans aan de andere kant maar Tim heeft een uitstekende save in huis.

Dan komt het 'Tom'-kwartiertje. Hoewel ik nog steeds van mening ben dat Tom op het middenveld beter op zijn plek staat, is hij als aanvaller toch even bepalend in deze 15 minuten. Eerst verzorgt hij de assist voor alweer een treffer van Bas, die hem uit de draai lekker langs de keeper speelt (0-2). Even later staat Tom zelf aan het eind van een aanval (0-3) en met een beetje geluk hadden er nog 1 of 2 bij gekund. Eenmaal mist hij op een voorzet van Bas en bij de tweede mogelijkheid is de ODIN keeper genoodzaakt om bal en man te spelen. Had best een strafschop mogen zijn.

Een laatste kans is er voor Mattijn die met een machtig schot (ik telde hem al) wel de keeper kansloos laat, maar helaas de lat op zijn weg vindt.

Ruststand 0-3.

In de tweede helft gaat het in het begin wat stroef. We willen het te mooi doen en verspelen onnodig de bal aan het matige ODIN, die er vervolgens ook weer weinig mee doen. Ik noteer nog wel een kopbal van Daan, een schot van Matthijs, die ook op de lat belandt en een door Daan versierde strafschop, welke vervolgens, door de altijd zo koele Roy, wordt gemist (of je kunt ook zeggen een goede save van de keeper van ODIN). Roy zit ook niet echt lekker in de wedstrijd met tot nu toe veel balverlies.

Echter in het tweede deel van de 2e helft maakt hij dit ruimschoot goed! In een leuke een- twee met Timo snijdt hij door de ODIN-defensie en scoort beheerst, zoals we dat gewend zijn van hem (0-4).

Even later een soortgelijke situatie waarbij Timo door de defensie pingelt, alleen de keeper wenst niet mee te werken, maar hij heeft de bal nog niet klemvast, waardoor Daan er als de kippen bij is om dit af te straffen (0-5). Kijk dat begint er op te lijken.

Vijf minuten later kunnen we alweer juichen als de bal via Daan bij Job komt, die de assist geeft voor alweer een doelpunt van Roy (0-6).

Het regent nu kansen, want ODIN is niet meer bij machte tegenspel te bieden. Na een goed schot van Matthijs, die er net niet ingaat, is Daan even later wel succesvol en kan ik de 0-7 noteren.

En drie minuten voor tijd is Roy ook nog een keer doeltreffend en zorgt, met zijn derde treffer, voor 0-8. Daar blijft het bij, ondanks nog riante mogelijkheden voor o.a. Mattijn en Timo.

Hoewel ik  het spel vandaag niet echt geweldig vond (lag misschien ook aan de tegenstander die weinig uitdaging bracht) hebben jullie er wel lekker op los gescoord en zoals Daniel terecht opmerkte ook weer de nul gehouden. Dus gefeliciteerd met deze zege en tot de volgende keer.