11 - 3

ADO '20 3

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 02

18 maart 2017 13:30

Vandaag tegen de koploper, wordt weer een moeilijke wedstrijd. Hoop maar dat een afdroogpartij zoals tegen Jong Hercules ons bespaard blijft. Het team is op 1 man na (Job) compleet en lijkt er  zin in te hebben.

Helaas beginnen we slecht aan de wedstrijd. Al na 3 minuten kan er op links een DEM speler ongehinderd richting doel schieten (iets tussen een schot en een voorzet in), maar tot mijn verbijstering belandt de bal in ons doel. 1-0 voor DEM.

Vijf minuten later wordt hun spits aangespeeld, Joost probeert van alles, maar de spits schermt de bal goed af en schiet gewoon in de hoek, onbereikbaar voor Tim. 2-0. In de 13e minuut raakt Ted de bal verkeerd en geeft zo een prima assist aan de DEM spits en wederom hebben Joost en Tim het nakijken. 3-0. Gaat lekker zo…

Dan eindelijk een actie van onze kant, links voorin  gaat Tom goed door en schiet de bal langs de keeper, maar ook langs de paal. Jammer dat er niet iemand was meegelopen, had de bal zo kunnen binnenglijden.

Terwijl er aan de kant wordt gezocht naar de sleutel van de kleedkamer, en ik daardoor ben afgeleid,  ligt inmiddels nummer vier al achter Tim en scoort de DEM spits nu al een hattrick. 4-0. Vlak daarna weer een situatie waarin weifelend wordt opgetreden door Alex (of zijn die jongens echt zo goed?) en ook Tim er niet sterk uitziet. Het is 5-0. Jeetje, dit gaat wel erg hard.

DEM neemt wat gas terug. We komen wat meer in de wedstrijd. In de 38e minuut is er een fijn passje van Daan richting Mattijn, die goed doorgaat en de DEM keeper op de proef stelt. Hij keert het schot, maar in de rebound is Danny attent en schiet de bal van dichtbij mooi in de rechterbovenhoek. Goed gedaan man! 5-1.

Jammer genoeg heeft DEM gelijk weer een antwoord. Er wordt een diepe bal gespeeld, Alex loopt mee met zijn man, maar kan toch niet verhinderen dat deze nummer 6 binnenschiet. Pijnlijk om te zien dat DEM zo makkelijk scoort. Het is 6-1. Rust.

De tweede helft, ik stel  voor om dit als een nieuw begin te zien ,Peter belooft te vertrekken bij de 10e tegentreffer. Hopelijk krijg ik gelijk.

Het eerste kwartier na rust komen we ongeschonden door. Kansen krijgt DEM genoeg maar Tim, de paal en soms gewoon veel geluk houden ons op de been. Aan de andere kant van het veld noteer ik een goede actie van Matthijs die twee man het bos in stuurt. Helaas weet Bas zijn voorzet niet binnen te schieten. Ook Mick heef een goede aanvallende actie, maar stuit op de keeper. Net als ik denk; 'we houden aardig stand', zet DEM halverwege de 2e helft de doelpunten machine weer in werking. Tussen de 65e en de 80e minuut vliegen ze er achter elkaar in. De 7-1, de 8-1, de 9-1 en de 10-1. Peter houdt zich aan zijn woord en houdt het voor gezien.

Nog is het leed niet geleden, want ook nummer elf moet worden geïncasseeerd. 11-1.

In de laatste vijf minuten kan er dan toch nog worden gejuicht. Eerst is er een assist van Roy op Mattijn, die door laatstgenoemde keurig wordt afgemaakt en even later geeft Mattijn, vanaf rechts een voorzet, die direct wordt binnengeschoten door Roy. Twee pleisters op de wonde geplakt, deze zorgen voor een iets vrolijker beeld (de  11-2 en  11-3). Er gaan nog verzoeken naar de scheidsrechter om de wedstrijd nog een half uurtje door te laten gaan, maar helaas hier blijft het bij.

Ik hink na deze verloren wedstrijd op twee gedachten. Aan de ene kant heb ik zoiets van, in de volgende wedstrijd tegen Stormvogels gaan we, als we op deze manier blijven spelen, weer met grote cijfers de teil in. Dus dat zou kunnen pleiten voor veel directer spelen, in plaats van rustig van achteruit opbouwen. Aan de andere kant is het verzorgde spel en rustige opbouw niet de echte oorzaak van het verlies (al  ontstaan er wel vaak gevaarlijke situaties door als de tegenstander vroeg stoort en wij de bal dan verspelen). En de bal direct naar voren trappen heeft alleen zin als er voorin voldoende wordt bewogen en er jongens zijn die de bal kunnen vasthouden. Anders is de bal, weliswaar iets minder vlug, toch wel snel weer in het bezit van de tegenpartij. Voordeel is dan weer wel dat er nog voldoende spelers achter de bal zijn om de tegenaanval te neutraliseren. (Hmm, ik dacht dat voetbal een simpel spelletje was…)

Ik wens jullie wijsheid en succes en hoop de volgende keer er weer bij te zijn.